Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

FUTSAL Stanković: Moramo se što bolje pripremiti za sudare sa Česima

03.11.2020. 14:39


Hrvatska futsal reprezentacija okupila se u Zadru u nedjelju navečer kako je bilo i predviđeno. Kao što je poznato Hrvatsku očekuju dvije utakmica protiv Češke u okviru doigravanja za nastup na Svjetskom prvenstvu. Prvi dvoboj na rasporedu je 7. studenoga u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku od 19 sati Uzvratni susret igra se10. studenoga u Brnu.
– Stigli smo u Zadar i sada se na najbolji mogući način moramo pripremiti za utakmice s Češkom – kazivao nam je jučer u telefonskom razgovoru Mato Stanković.
– Jučer smo odradili jedan trening na Višnjiku, a za ostale dane previđena su po dva treninga, jedan ujutro, a drugi poslijepodne. Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu s obzirom na cjelokupnu situaciju s pandemijom koronavirusa. I mi smo prije ovoga okupljanja imali problema s dijelom igrača koji konkuriraju za reprezentaciju, ali tko to danas nema iste probleme. Za sada je situacija sa prvim sastavom dobra i nadamo se da će tako i ostati. Želimo napraviti što bolji rezultat u Zadru, a onda putujemo prema Brnu. Iako je postojala mogućnost da se i druga utakmica igra u Zadru, Česi su ipak odlučili igrati na svom terenu – kazao je hrvatski izbornik.
Hrvatska će se s Češkom boriti za jedno od preostala dva europska mjesta na svjetskoj smotri u Litvi, a doigravanje je osigurala osvajanjem drugog mjesta na kvalifikacijskom turniru skupine C Elitnog kola u Osijeku zahvaljujući pobjedama nad Azerbajdžanom (2:0) i Slovačkom (3:2), uz poraz od Rusije (3:4) koja je ostvarila izravan plasman.
Češka je bila drugoplasirana momčad skupine D, pobijedivši Sloveniju (3:1) i Rumunjsku (4:0), uz poraz od prvoplasiranog Kazahstana (2:5). Drugi par europskog doigravanja čine Srbija i Finska, a nastup na Svjetskom prvenstvu uz domaćina Litvu, izborili su Portugal, Španjolska, Rusija i Kazahstan.
Stručni stožer reprezentacije čine izbornik Mato Stanković, pomoćni trener Marinko Mavrović, trener vratara Marin Stojkić, kondicijski trener Hrvoje Matijević, liječnik Matko Jurišić, fizioterapeut Antonio Čajo i tajnik Dario Žgrablić.
 


Šesnaest igrača s popisa


Na popisu hrvatskog izbornika Mate Stankovića našli su se sljedeći igrači – Žarko Luketin (Olmissum), Zoran Primić (Square), Franco Jelovčić (FP Halle – Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Luka Perić (Dobovec), Luka Suton (Mantova Calcio), Josip Suton (Meta Catania), Marko Vuković (Vrgorac), Kristijan Postružin (Olmissum), Matej Horvat (Olmissum), Maro Đuraš (TSV Weilimdorf), Ante Daničić (Mantova Calcio), Kristian Čekol (Meta Catania) i Marko Kuraja (Mantova Calcio)