Grad Zadar raskida ugovor sa Ploterom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Grad nakon odlaska Plotera traži novog izvođača

Grad Zadar pokrenuo je postupak raskida ugovora s tvrtkom Ploter d.o.o., izvođačem radova zaduženog za obnovu Kneževe palače, potvrdio je Šime Erlić, pročelnik gradskog Odjela za EU fondove.

Ovo je logičan epilog događaja nakon što je u više navrata utvrđeno kako izvođač kasni sa radovima na obnovi Kneževe palače. Uoči blagdana, radnici Plotera najavili su kako će gradilište napustiti zbog neisplaćenih pet plaća. Unatoč dogovoru sa Gradom, nakon božićnih blagdana zvukovi bagera u Kneževoj palači utihnuli su, a gradilište je napušteno.

Rokovi su izuzetno kratki, a kako je riječ o projektu kojeg sa 38 milijuna kuna financira Europska unija, oni se moraju ispoštovati. U suprotnom, Grad će biti obvezan vratiti sredstva, te dovršetak Kneževe financirati o vlastitom trošku. Da u Gradskoj upravi zbog obnove Kneževe "gori pod nogama" jasno je od samog početka radova, ali je Ploter za izvođača izabran jer je na natječaju imao najnižu ponudu, što je Grad, po zakonu, morao prihvatiti.

Raskidom ugovora aktiviraju se bankovne garancije koje je Ploter dao kao jamstvo da će se ugovor ispoštovati, a one iznose oko 1,5 milijuna kuna.

- Kroz nekoliko dana trebao bi se napraviti troškovnik, u suradnji sa nadzorom i projektantima trebamo obaviti još neke aktivnosti. Sve zajedno, dok se ne raspiše ponovni postupak javne nabave ne bi trebalo proći dugo vremena, rekao je Erlić.

Ono što slijedi iziskuje određeno vrijeme, a vremena za obnovu Kneževe palače nema u izobilju.

Naime, sam postupak javne nabave traje 20-ak dana, nakon toga 10 dana rok je za eventualne žalbe, pa novog izvođača treba potvrditi Gradsko vijeće.

Dok kompletna procedura oko odabira novog izvođača radova ne prođe, može proći i više od mjesec dana, pa će tako tko god dobije posao obnove Kneževe palače imati rok od šest mjeseci za dovršetak radova. Unatoč svim poteškoćama, u Gradu su ipak optimistični i nadaju se kako će se posao obnove Kneževe palače uspjeti izvršiti u dogovorenom roku, a taj je 30. rujna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno