Tradicionalna kuhinja naših baka privlači Zadrane i turiste

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Varoškoj konobi Tovar prvi put priznanje za vrhunsku uslugu
Ono što su naše matere kuhale spremam u konobi na dnevnoj bazi. Skuham one namirnice koje sam danas pronašao i kupio na pijaci. Marenda je skuhana i ponuđena gostima do 11 sati, kaže Srđan Čuklin Čuča, vlasnik Tovara
Vedran SITNICA
Konoba Tovar jedina radi na ovakav način i to je svojstveno mojoj osobnosti- Srđan Čuklin Čuča

Počašćen sam nagradom »Nasmiješeno sunce« konobi Tovar kao najboljoj u Zadru, iako nisam očekivao ovakvo priznanje. Trudim se održavati priču kuće »Dalmacija u malome« i kod nas možete naći sve što nudi sjeverna i srednja Dalmacija, kaže Srđan Čuklin poznatiji gradu kao Čuča.

Konoba Tovar u Varoši djeluje već punih pet godina. Njihova tipična kuhinja lokalnog područja tako svojom dnevnom ponudom privlači lokalno stanovništvo, a u sezoni i turiste. Iako zbog svoje manje površine ova konoba ne može odjednom primiti veliki broj gostiju, svojom ponudom konkurira ostalim varoškim ugostiteljskim objektima.
- Konoba Tovar nudi domaća vina našeg područja. U ponudi vina ograničio sam se na ona koja se proizvode u krugu od stotinjak kilometara oko Zadra. Ono što su naše matere kuhale spremam u konobi na dnevnoj bazi. Skuham one namirnice koje sam danas pronašao i kupio na pijaci. Marenda je skuhana i ponuđena gostima do 11 sati, kaže Čuča dodajući kako su ljudi prepoznali njegov način rada i zadovoljni su ponudom.

Već u prvoj godini rada konoba je, kako ističe, krenula s pozitivnim poslovanjem. Dodao je kako on jedini radi na ovakav način te da je to svojstveno njegovoj osobnosti, kao i da ne planira mijenjati stil poslovanja.
- Od otvaranja do dana današnjeg, uvijek održavam istu priču. Kupujem na dnevnoj razini, u količinama koje nađem i kad to nestane nema nadomještanja. Ne koristim ništa smrznuto. Sve je domaće i svježe. Pa tko uhvati, uhvati, kaže vlasnik ove nagrađene zadarske konobe.
O tome zašto se konoba zove Tovar, Čuča se našalio:

- To je naša domaća, trpeća beštija. Tvrdoglava. Nekako mi se činilo da je to simpatičan naziv koji je odgovarajući za ovo naše područje, govori vlasnik ove konobe.
O promjenama vezanim za njezin interijer i moguće proširenje, zasada nema planova, ali prema Čučinim riječima ono što ima će održavati te se usmjeravati na koncept kvalitete usluge.

- Koronakriza nije znatno utjecala na poslovanje Tovara. Dostavu nemamo. Sve radim sam, dok u sezoni dobijem još jednu osobu za ispomoć, ističe vlasnik ove konobe naglašavajući kako mu jedino vremenska prognoza može pokvariti promet.
- Po struci sam konobar. Ali eto, naučivši ponešto o kužini naših baka i matera i sam kuham. Baziram se na tradicionalnoj recepturi. Tako kod nas možete jesti tripice, gulaše, domaći pršut, ponešto školjki. Nema izvoljevanja. Ono što je taj dan u ponudi to je to. I mnogima tako i odgovara, zaključio je Srđan Čuklin Čuča.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)