Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vaterpolistima nedostaje treninga, momčad se okupi na dan utakmice

Autor: Šime Ćurko

03.02.2013. 23:00
Vaterpolistima nedostaje treninga, momčad se okupi na dan utakmice

Foto: Zvonko KUCELIN



Ipak, potencijal za Prvu B ligu sigurno imamo, a ja bih se usudio reći i puno više – smatra Jovančević


Vaterpolisti Zadra 1952 nakon dva kola Prve B lige su na polovičnom učinku. U 1. kolu Zadrani su uvjerljivo slavili na gostovanju u Rijeci kod Delfina dok su u 2. kolu u svom bazenu poraženi (7:10) od dubrovačkog Bellevue, lanjskog prvaka.
– U sportskom smislu se teško pomiriti i reći da je netko bolji od vas, ali nažalost tako stvari stoje. Bellevue je za nijansu bio bolji i zasluženo odnio bodove s Višnjika – smatra Goran Jovančević, trener Zadra 1952.
Zadrani protiv Dubrovčana nisu bili bez šansi, no loša treća četvrtina odnijela je svaku nadu u pozitivan ishod.
– Izgubili smo zbog manjka iskustva i nedovoljne uigranosti. S obzirom na okolnosti pod kojima treniramo i igramo to je najveći naš nedostatak na koji smo upozoravali i ranije. Praktički, momčad se skupi na dan utakmice i to su nam jedini trenuci koje provedemo zajedno. Znam da to sve zvuči kao alibi, prebacivanje odgovornosti ili nešto treće.
Jovančević je i u porazu svoje momčadi vidio pozitivne stvari.
– Razina kvalitete naše momčadi u odnosu na prošlu godinu je puno veća u svakom smislu. Utakmica protiv Bellevuea je obilovala svim vaterpolskim vještinama, ritmom koji se ne srami prvoligaškog vaterpola, potezima koji ukazuju i pokazuju individualnu kvalitetu pojedinaca i kolektiva.
Trener zadarske momčadi smatra kako se znaju i favoriti lige.
– Bellevue je uz Opatiju favorit ovog natjecanja, a Galeb, Salona i mi spadamo u drugu skupinu. Dubrovčani i Opatijci tijesno surađuju sa svojim ‘matičnim’ klubovima, Jugom odnosno Primorjem, koji su im podrška u svakom smislu. Prije svega tu mislim na igrački kadar u kojem je dosta onih koji su do jučer branili boje “starijeg brata”, ili su to igrači na koje ta dva kluba itekako računaju u skoroj budućnosti.
Vratio se potom Jovančević i malo u prošlost.
– Dugo godina sam u vaterpolu, sjećam se gotovo svih utakmica i sezona našeg kluba u proteklih 20 godina. Možda se kvalitetniji vaterpolo igrao kada je u Zadar bio u Prvoj ligi 1999./2000. godine, ali tada su glavni protagonisti bili stranci i u momčadi su bila tek četiri domaća igrača, od kojih je samo jedan imao ulogu u igri, dok su ostali većinu prvenstva gledali s klupe.
Zadar danas ima domaće igrače, ali u nižem rangu.
– Od 14 igrača u sastavu imamo 12 domaćih koji itekako doprinose kreiranju rezultata. Izuzev četiri starija igrača ostalo su sve juniori koji tek svoju pravu kvalitetu moraju pokazati, bez obzira na to što je velika većina njih svoje prve seniorske nastupe imala još u kadetskom stažu. Potencijal za ovu ligu sigurno imamo, a ja bih se usudio reći i puno više. Dakako, to ne ovisi samo o nama već i podršci koju (ne)nalazimo u Gradu Zadru i ŠC Višnjik.