Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Šest intrigantnih naslova domaće i strane kinematografije

04.02.2020. 19:00


 
Beskonačni siječanj je za nama, no za filmofile i organizaciju Kino Zone bio je to mjesec za pamćenje. Koncertna dvorana Kneževe palače bila je premalena za sve naše projekcije te je time Zadarska publika je još jednom dokazala koliko voli i cijeni autorski film. Pobrinuli smo se da vam i ovaj mjesec bude ispunjen kvalitetnim programom i gostovanjima, pa krenimo redom, najavljuju iz Kino zone.
U petak 07. veljače uoči same dodjele Oskara u Kino Zonu stiže hvaljena i višestruko nagrađivana drama velikog Pedra Almodóvara ‘’Tuga i slava’’. Uz očekivanu nominaciju za spomenutog Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma, nominaciju u kategoriji najboljeg glumca je zavrijedio i fantastični Antonio Banderas koji se za istu ulogu već okitio mnoštvom prestižnih priznanja poput onog u Cannesu.


Oskarovski kandidati
Za Valentinovo u Kino Zonu dolazi još jedan oskarovski kandidat (također u kategoriji najboljeg stranog filma) i pobjednik prošlogodišnjeg izdanja festivala u Cannesu, a riječ je izvanrednoj francuskoj triler krimi drami ‘’Jadnici’’.
Već u ponedjeljak 17.02. u goste dolazi direktorica Subversive film festivala Dina Pokrajac koja će sudjelovati u panel diskusiji na temu Subversive u kontekstu politizacije umjetnosti. Nakon razgovora će biti održana projekcija hvaljene drame ‘’Ray i Liz’’.
Petak 21.02. je rezerviran za najnoviji film legendarnog redatelja Romana Polanskog ‘’Oficir i špijun’’. Valja istaknuti kako je ova povijesna triler drama prošle godine osvojila čak 4 nagrade na festivalu u Veneciji.
Samo tri dana kasnije, odnosno u ponedjeljak 24.02. u Kino Zonu u goste Kino zoni stižu dva domaća čudotvorca zaslužna za fenomenalni domaći kratki SF ‘’Slice of Life’’. Uz samu projekciju ovog nevjerojatnog kratkog filma bit će prikazan i dokumentarac o snimanju istog nakon čega će biti i upriličen razgovor sa samim autorima filma, Lukom Hrgovićem i Dinom Juliusom.


Za svakog ponešto
Sam kraj veljače tj. 28.02. je rezerviran za još jednog festivalskog ljubimca, a to je izuzetna ruska ratna drama ‘’Visoka djevojka’’ redatelja Kantemira Balagova. Film se do sad također okitio brojnim priznanjima uključujući i dvije nagrade na prošlogodišnjem Cannesu.
»Sve u svemu, u Kino Zoni nas ponovno očekuje jedan iznimno bogat filmski mjesec u kojem će svatko zasigurno naći nešto po svojem guštu! Podsjećamo još jednom kako se ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu nabaviti svakim radnim danom od 8 do 14 sati u uredu Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) ili na lokaciji prikazivanja 45 min. prije početka projekcije. Vidimo se u Kino Zoni«, poručuju organizatori,