Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Reformisti dali bezrezervnu podršku HDZ-ovoj Vladi

04.02.2021. 19:18


U sklopu priprema za lokalne izbore Narodna stranka Reformisti održala je godišnju skupštinu Gradske organizacije u Benkovcu. S obzirom na mjere zaštite od pandemije, sjednica je održana elektronskim i telefonskim putem kako bi se članstvo maksimalano zaštitilo od moguće infekcije covidom-19.
Predsjednica Županijskog odbora, Vesna Sabolić, članstvo je pozdravila u ime predsjednika stranke Radimira Čačića, a u ime Predsjedništva ŽO-a članove su pozdravili tajnik Dragan Marinović, inače predsjednik Odbora za poljoprivredu i ribarstvo, Vlasta Mišurac, predsjednica Odbora za turizam te Željko Ušljebrka, predsjednik Odbora za branitelje i potpredsjednik GO Benkovac. Sjednicu je vodio čelnik Gradskog odbora Milenko Marinović koji nam je prenio kako je na sjednici podneseno izvješće o radu za prošlu godinu, nakon čega se raspravljalo o aktualnim političkim temama.
Očekivano, jedna od tema bila je aktualna epidemiološka situacija u Zadarskoj županiji za koju Reformisti ističu da je trenutačno, zbog zaštite građana i općenito zdravstvenog sustava od posljedica pandemije, najvažnija hrvatska nacionalna tema. Osim toga, na skupštini je istaknut problem demografske obnove, kao i obnove devastiranih područja pogođenih potresom te onih koji još uvijek trpe posljedice rata, kao što je slučaj s Benkovcem. Čelnik njihove gradske organizacije, Milenko Marinović, tako ističe:
– Radi se o donošenju dva strateška zakona, Zakona o gospodarskom pojasu na Jadranu i Zakona o obnovi Banovine, što je i jedno i drugo nužno bilo donijeti, tim više što se proglašenje gospodarskog pojasa čekalo preko 20 godina. Prema tome, oporba je napravila jednu veliku grešku i nije smjela stavljati u isti paket HGK-a koja ima daleko manji značaj u odnosu na ova dva strateška pitanja, a to je obnova Banovine i zaštita gospodarskog pojasa Jadrana, ističe Marinović.
Reformisti su na sjednici iskazali i podršku HDZ-ovoj Vladi, o čemu dopredsjednik Gradskog odbora Željko Ušljebrka kaže:
– Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem zbog svojih rezultata zaslužuje podršku ne samo Reformista, već cijele političke scene, od krajnje ljevice do krajnje desnice te smatram da sadašnji HDZ ulijeva nadu u bolju hrvatsku budućnost. Moderan proeuropski lider kakav je Plenković, koji uz to ima i znanja, dokazao je da se može i da Hrvatska ima budućnost, a to što nema podršku šire političke scene nešto je što smo već vidjeli zadnjih tridesetak godina, poručuje Ušljebrka, dodajući kako je pozicija Hrvatske u Europskoj uniji, od Plenkovićeva dolaska na čelo HDZ-a, znatno bolja.