Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Šibenik i Zadar će uvijek ostati prijateljski gradovi

Autor: Ante Župan

03.03.2010. 23:00
Šibenik i Zadar će uvijek ostati prijateljski gradovi


Prošlog vikenda u zagrebačkom hotelu Westin održana je “Večer Šibenčana i prijatelja Šibenika” s ciljem prikupljana sredstava za kupnju prostora zagrebačkom Klubu Šibenčana. Među brojnim gostima našlo se i izaslanstvo Zadrana u Zagrebu predvođeno upraviteljem Zadarskog kluba Zoranom Paratom i predsjednikom Kluba zadarskih studenata Tomislavom Šimičevićem.
– Iako nas neki pokušavaju zavaditi, Šibenik i Zadar su oduvijek bili i ostat će prijateljski gradovi. Pogotovo mi koji smo predstavnici svojih gradova u Zagrebu moramo još bolje surađivati. Stoga smo došli u Westin dati svoj skromni doprinos Šibenčanima da otkupe prostorije svog kluba. Pokojni Dino Dvornik pjeva “Ništa kontra Splita”, dok mi poručujemo “Ništa kontra Šibenika”, rekao je Zoran Parat.
Večeri Šibenčana nazočilo je dosta poznatih osoba. Bio je tu neizbježni Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, zatim njegov šibenski kolega Ante Županović, te župan Šibensko-kninski Goran Pauk koji nam je istaknuo svoju vrlo dobru suranju sa zadarskim političarima.
– Često smo zajednički djelovali oko raznih projekata. Mi nemamo razloga biti ljubomorni na Zadar zbog “Kalmetine” ili “Gaženice” kad ti projekti Šibeniku ionako nisu potrebni. Štoviše, u Šibenik nikad nije uloženo više nego u mandata ministra Božidara Kalmete, tako da su sve priče o nekakvom preferiranju Zadra u odnosu na Šibenik zlonamjerne, rekao je Pauk.
Kalmete na Šibenskoj večeri nije bilo, ali smo zamijetili njegovog pomoćnika Igora Malya sa suprugom i prijateljima. Zvijezda večeri bio je Đani Stipaničev, koji je također naglasio da voli Zadrane i zadarsku publiku, te da mu je uvijek užitak nastupati u našem gradu. U podužem razgovoru zadržao se s čelnim ljudima Kluba zadarskih studenata, a je li pao kakav dogovor o njegovom angažmanu na Večeri Zadrana u Zagrebu, nismo uspjeli saznati.