Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadarski Rotarijanci prikupljali sredstva za Osnovnu školu Voštarnica

04.03.2019. 18:15
Zadarski Rotarijanci prikupljali sredstva za Osnovnu školu Voštarnica


Dvije mlade "izvanzemaljke" najbolje su maske u subotu  održanog u Ilirijinom Arsenalu humanitarnog maskenbala Rotary kluba Zadar. Djevojke su kao nagradu dobile večeru u restoranu Bruschetta. Sada već tradicionalan, spomenuti maskenbal jedna je od tri centralne humanitarne akcije zadarskih Rotarijanaca, uz regatu i božićni  koncert. Ove su se godine sredstva prikupljala za potrebe osnovne škole Voštarnica, konkretno za program Teacch, namjenjen autističnoj djeci, što ga škola upravo provodi, a o kojem su se prisutni imali prilike  upoznati putem filma koji je pušten prije početka programa.
Za dobru svirku bio je zadužena grupa Zaratino i DJ Domagoj Veršić,  a organizirana je i lutrija s atraktivnim nagradama kao neizostavni dio  večeri pune smjeha, plesa, pune odlične zabave.
Izvlačile su brojne nagrade, a prve tri, najatraktivnije bile su: treća –  jednodnevno krstarenje jedrilicom "ljubavnim kanalom" (op. a. – u blizini Biograda) za šest osoba; druga – trodnevno jedrenje po izboru za  šest osoba te prva nagrada – putovanje u Gardaland za dvije osobe.
Maskenbal su organizirali dr. Nikolina Basioli, oftalmolog i dr. dentalne medicine Damir Dekorti, članovi organizacijskog odbora Rotary kluba Zadar, sretni, kako je to naglasila Basioli, što imaju prilike pomoći  potrebitima, što je i svrha kluba.
Prikupljena sredstva idu, spomenuto, za Teacch program. Riječ je o  programu za djecu s poremećejem autističnog spektra. Teacch egzistira  već 50 godina te daje odlične rezultate. Škola ga upravo provodi no za  njegovu kompletnu realizaciju nedostaje sredstava pa je, kako je to naglasila ravnateljica "Voštarnice" Irena Dukić, školi nužna podrška lokalne zajednice, donacije poput te večeri prikupljanih sredstava zadarskih  rotarijanaca, kojima se zahvalila.