Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Petković i Ademi u čast legendarnog Cice Kranjčara

04.03.2021. 08:48


Dinamo je uknjižio drugu pobjedu nad Slaven Belupom unutar četiri dana i probio se u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Uoči početka utakmice Maksimir je, minutom šutnje, odao posljednju počast Zlatku Kranjčaru, preminulom velikanu zagrebačkog i hrvatskog nogometa, čiji je život bio usko vezan uz Dinamo. Na žalost, zbog pandemije koronavirusa nije bilo ljudi na tribinama s kojih je u zadnjih pola stoljeća često prizivano Cicino ime.
Čim je lopta krenula s centra, postalo je jasno da Slaven Belupo namjerava tražiti pozitivan rezultat kroz disciplinirano izvršavanje obrambenih zadataka, uz stalno stvaranje agresivnog pritiska na Dinamove igrače s loptom. Time je izvedba modrog ansambla izgubila na brzini dodavanja, a to je gostima omogućilo pravoremeno postavljanje petorke u zadnjoj liniji i otklanjanje svih potencijalnih opasnosti.
Zapravo, koprivnička obrana zaškripala je samo u 10. minuti, nakon kontre Dinama po desnoj strani. Lirim Kastrati je povukao loptu po boku i krenuo u sredinu, a zatim je poslužio Mislava Oršića, koji je prizemnim udarcem sa trinaest metara promašio okvir gola za nekoliko centimetara. Ni gosti nisu bili pretjerano opasni, no to se od njih nije ni očekivalo. Osim toga, bilo je savršeno jasno da njima više odgovara takva igra, bez previše uzbuđenja.
Nastavak je otvoren prilikom za Marka Tolića. Slaven Belupo je uzvratio dalekometnim pokušajem Nemanje Glavčića, koji s dvadeset metara nije uspio iznenaditi Danijela Zagorca. Nakon toga igra se vratila na postavke iz prvog dijela, a to je natjeralo Zorana Mamića na traženje novih rješenja.
Tako su u 64. minuti teren napustili Oršić i Tolić, prepustivši svoja mjesta Luki Ivanušecu i Bruni Petkoviću. Taj potez se vrlo brzo isplatio Dinamu, iako se radilo o spletu sretnih okolnosti. Naime, Ivanušec je izveo korner s desne strane, a lopta je prošla iznad buketa igrača i pogodila Karla Lulića u lakat. Ivan Bebek dosudio je najstrožu kaznu, koju je u vodstvo pretvorio Petković – 1:0.
Slaven Belupo pokušao je stvoriti pritisak koji bi mu donio priliku za izjednačenje, ali nije uspio napraviti ništa konkretno. Štoviše, u takvom rasporedu snaga Dinamo je stigao do drugog gola i potvrde pobjede. Igrala se 78. minuta kada je Petković odigrao dupli pas s Mariom Gavranovićem i izbio pred Ivana Filipovića, koji je odbio njegov udarac. No, taj »otpadak« je prvi dohvatio Arijan Ademi – 2:0.