Poticanje verbalnog izražavanja obogaćenog gestama i pokretima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Kazališna Udruga Igrajmo se Zadar organizira ciklus dramskih radionica
Autor: 
Tijekom radionice, upoznat ćemo se s različitim vježbama opuštanja i koncentracije koje će nas pripremiti za pripovijedanje, uz različite dramske tehnike i metode osmišljavat ćemo vlastite priče te se pripremiti i za pričanje već poznatih priča, najavljuju iz Igrajmo se
Bojan BOGDANIĆ
Priče se nalaze svugdje oko nas

ZADAR - Kazališna Udruga Igrajmo se Zadar u suradnji s dramskim pedagozima i voditeljima Teatra Tirena iz Zagreba, kazališta za djecu i mlade, dramskog studija i dramsko-pedagoškog edukacijskog centra, tijekom 2022. godine organizira ciklus od čak sedam dramskih radionica namijenjen odraslima - zaljubljenicima u kazalište, učiteljima, nastavnicima, osobama uključenima u rad s djecom i mladima i svima koje žele svoje vrijeme upotpuniti kvalitetnim i zanimljivim sadržajem.
Prva radionica, Storytelling, održava se 5. ožujka.

Radionica Pričajmo priče

Pripovijedanje je jedno od temeljnih čovjekovih aktivnosti, a priče se nalaze svugdje oko nas, no u današnjem užurbanom načinu životu pomalo su gurnute na marginu.
- Kako bismo se prisjetili nekih općepoznatih priča, a i potaknuli naše najmlađe na pripovijedanje i pričanje, upoznat ćemo se s različitim dramskim tehnikama i metodama te spremiti njih i sebe na predstavljanje. Tijekom radionice, upoznat ćemo se s različitim vježbama opuštanja i koncentracije koje će nas pripremiti za pripovijedanje, uz različite dramske tehnike i metode osmišljavat ćemo vlastite priče te se pripremiti i za pričanje već poznatih priča, najavljuju iz Igrajmo se.
Cilj radionice je potaknuti verbalno izražavanje i obogatiti ga gestama i pokretima, stvaralački se izraziti te prenijeti poruke teksta slušateljima. Radionice vodi dramska pedagoginja Jelena Kovačić.

O voditeljici

Jelena Kovačić rođena je u Koprivnici 1991. godine. Diplomirala je 2017. godine Hrvatski jezik i književnost te Povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2020. završava Poslijediplomski specijalistički studij dramske pedagogije na Učiteljskom fakultetu. U rujnu 2019. godine završava stručno osposobljavanje u Teatru Tirena gdje nastavlja raditi kao voditeljica dramskih skupina i stručna suradnica na projektima. Od 2018. do lipnja 2020. godine bila je stručna suradnica Kreativnog centra Košnica u kojemu je vodila dvije dramske skupine. Trenutačno radi u OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu gdje održava pripremnu nastavu hrvatskog jezika za inojezičare te koordinira Erasmus+ projekt The Art of Teaching. Od završetka redovnog studija proučava načine spajanja likovne umjetnosti i dramskog odgoja, a taj spoj nastoji realizirati kroz različite radioničke aktivnosti: dramskom radionicom za odgojno-obrazovne djelatnike "Likovna umjetnost i dramski odgoj" (održana na 15. kazališnom kampu Teatra Tirena i Danima europske baštine 2019. godine u Zagrebu) i "Likovnom umjetnošću do dramske priče" (održana u srpnju 2021. godine u sklopu edukativnog ciklusa "Vikendom dramim(o)!" u Koprivnici); dramsko-fotografskim programom za djecu i mlade "Dramimo s Dabcem" koji je održan u sklopu izložbe fotografija Toše Dabca u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Vođena sve većom željom o razvijanju dramskog stvaralaštva i nezavisne kazališne scene u rodnom kraju, zajedno s vodstvom Foruma udruga nezavisne kulture (FUNK) iz Koprivnice, pokreće ciklus dramsko-edukativnih sadržaja za građane Podravine pod nazivom Dramim(o)!

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno