Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stankovčane brine brzi internet

Autor:

03.04.2008. 22:00
Stankovčane brine brzi internet

Foto: Vedran SITNICA



Što je sa školskom sportskom dvoranom, kada će se uvesti brzi internet, neka su od pitanja koja su stanovnici općine Stankovci pitali svog načelnika Željka Baradića na GONG-ovu građanskom satu koji je održan u srijedu u Stankovcima.
Očigledno je kako su se Stankovčani okrenuli pitanjima vezanim uz podizanje kvalitete života na veću razinu. Voda, struja, asfaltirane ceste, uređene područne škole, odavno su završeni projekti, a poslovna zona Novi Stankovci jamac je sigurnosti radnih mjesta u skoroj budućnosti.
– Očekujemo da će obnova Osnovne škole “Petar Zoranić” i izgradnja sportske dvorane u njenom sklopu početi u rujnu sljedeće godine. Trenutačno usklađujemo projektnu dokumentaciju s novim zakonima i očekujemo dobivanje građevne dozvole. Što se tiče brzog interneta, u pregovorima smo s HT-om. Infrastruktura je već postavljena, ali u HT-u traže određeni broj korisnika, kaže Baradić.
I ta prepreka bi uskoro trebala biti uklonjena, jer je interes za brzim internetom pokazalo dvadesetak privatnih korisnika plus javne službe poput Općine i škole, a tu su i potencijalni korisnici u poslovnoj zoni.