Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Hrvoje je svijetli primjer budućim generacijama

03.04.2011. 22:00
Hrvoje je svijetli primjer budućim generacijama


Tužan i ponosan dan. Upravo tako kako je to rekao Dalibor Zebić, trener Zadra, na okupljaju prve momčadi i vodstva kluba na stadionu na Stanovima u povodu obilježavanja treće obljetnice smrti Hrvoja Ćustića. U 16.30 tužna i ponosna povorka s upaljenim lampionima krenula je putem kojim je Hrvoje Ćustić 29. ožujka 2008. prošao i pet dana kasnije otišao u vječnost. Iz svlačionice Hrvoje je s ostatkom momčadi istrčao na travnjak, mjesto koje je bilo njegov dnevni boravak, istrčao sa deset svojih suigrača krenuo u dvoboj s Cibalijom…
Svetko i Domagoj Ćustić, Hrvojev otac i brat, Josip Bajlo, predsjednik Zadra, igrači, predstavnici Tornada i medija – svi zajedno krenuli su od izlaza iz svlačionica do zida na istočnoj tribini do mjesta na kojem se dogodila strašna tragedija. U tišini polaganje svijeća i lampiona, sve u bjelini – boji nebeske i ljudske čistoće. Potom molitva, Oče naš, Zdravo Marijo i bujica uspomena na mladića koji je volio nogomet, koji je volio – život.
– Hrvoja se uvijek sjećamo, ali ovo su posebni dani kada osjećamo da se i šira javnost preko medija uključila u odavanje počasti našem suigraču. Hrvoje je kao čovjek i sportaš za svog kratkog života napravio mnogo, a napravio je i nakon svoje smrti budući da je ovaj događaj potaknuo određene institucije na promjene u sportskoj infrastrukturi, s naglaskom na zaštiti svih sudionika sportskih događaja, posebno onih najmlađih – rekao je Zebić.
Josip Bajlo sjetio se razdoblja od prije tri godine i silne želje za Hrvojevim oporavkom dok je bio u bolnici.
– Ponosni smo što smo imali Hrvoja u našem klubu, Svojim primjerom on može biti uzor generacijama koje dolaze – izjavio je Bajlo.
Nakon Stanova momčad je produžila u Murvicu na Hrvojev grob, a potom je u župnoj crkvi služena misa zadušnica.