Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Roku Vukiću godine nisu prepreka

03.04.2012. 22:00
Roku Vukiću godine nisu prepreka


Kadeti, juniori, veterani i rekreativci zadarskih i biciklističkih klubova iz regije u nedjelju su novu sezonu i nove uspjehe najavili nastupom na cestovnoj utrci Prvenstva Dalmacije, voženoj od Bokanjca do okretišta kod Paškog mosta i natrag. Dionicu dugu 54 kilometra svladalo je 27 od 28 natjecatelja na startu, dok se prvim mjestom u kadetskom uzrastu i drugim ukupno od zadarskih predstavnika najviše istaknuo Roko Vukić, član Svetog Donata.
Najzanimljiviji dio utrke dogodio se na Matakovom brigu te kod raskrižja za Ražanac, gdje je dvojac juniora šibenske Fortice nametnuo visok ritam i odvojio se od konkurencije. Pratiti ih je mogao jedino tri godine mlađi Vukić, koji je nakon pada Nike Jelića s hrvatskim juniorskim reprezentativcem Petrom Pericom do cilja nastavio rame uz rame. U maniri pravih profesionalaca, 500 m prije cilja Perica i Vukić su se pozdravili i zahvalili jedan drugom na međusobnoj suradnji, nakon čega je Vukić propustio starijeg i iskusnijeg kolegu. Stazu su svladali u vremenu 1:28:44, a glavna je grupa vozača stigla sa zaostatkom od dvije minute.
Dobro odrađene pripreme i slavlje na Prvenstvu Dalmacije, kažu u Svetom Donatu, potvrda su da će Roko Vukić ove sezone nizati zapažene rezultate, a o njegovom potencijalu svjedoči i poziv u kadetsku reprezentaciju.
Domaćin natjecanja Zadar na postolju je u kategoriji kadeta imao drugoplasiranog Tonija Celenta, a u konkurenciji veterana prva tri mjesta odnijeli su njegovi klupski kolege: Ivan Gobin, Marin Pejdo i Romano Perinović. Najbolji rezultat među rekreativcima ostvario je Antonijo Erceg iz vodičkog Orlovog kruga, ciljem prošavši ispred Kristijana Jovića i Koste Teofilova iz Zadra.


 POČETNICI SV. DONATA VOZILI U ITALIJI


Aktivan vikend imali su i početnici Svetog Donata Marijan Kević, Roko Zorović, Ivan Knežević i Antonio Katuša. Oni su u talijanskom Pordenoneu nastupili na utrci 26. MO Giannino Turchetto. U konkurenciji 72 vozača iz Italije, Slovenije i Hrvatske pobjedu je odnio domaći vozač, a Zorović je plasmanom na 17. poziciju bio najbolji od Zadrana. Knežević je ostvario 26. vrijeme, dok Kević i Katuša utrku nisu završili zbog pada grupe vozača.