Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Miljenko Morić kandidat za načelnika Općine Stankovci

Autor: Velimir Brkić

03.04.2013. 22:00
Miljenko Morić kandidat za načelnika Općine Stankovci

Foto: Velimir BRKIĆ



Stranka hrvatskog zajedništva i Udruga Solidarnost za predstojeće lokalne izbore za načelnika Općine Stankovci kandidirat će Miljenka Morića, predsjednika stankovačke podružnice SHZ-a, obznanjeno je na konferenciji za medije jučer održanoj u prostorijama zadarske Udruge invalida rada.  
– Na kandidaturu smo se odlučili jer je veliki broj općinskih žitelja sasvim nezadovoljan radom načelnika Željka Baradića koji je zbog nezadovoljavajućih moralnih kvaliteta srozao ugled načelnika, rekao je Morić te nastavio:
– Iako prima mirovinu kao ratni vojni invalid, u iznosu od 8.100 kuna, Baradić prima i plaću-naknadu u iznosu od 8.400 kuna koju je prikazao u imovinskoj kartici, ukupno 16.500 kuna mjesečno, tvrdi načelnički kandidat.
Na prostoru Stankovaca ukupno je uloženo, kaže, 300 milijuna kuna, a zaposlenja nema. Općina broji 1.981 stanovnika.
– Jedna od posljedica takve vladavine je zastrašujuća, stotinjak nezaposlenih, a poslovna zona Stankovci proglašena je 2009. godine kao najuspješnija zona u RH-a. Otvorili su skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih, nevjerojatno, govori Morić.
Pritom je pozvao nadležne institucije da provjere i ispitaju realiziranu poslovnu zonu Stankovci te reviziju prostornih planova.
– Budućnost i prosperitet u kojima se vidi nada i svjetlo može ostvariti tim poštenih, vrijednih i radišnih općinskih žitelja koji predvodi Stranka hrvatskog zajedništva, naglasio je Morić.
Veliki zamah zapošljavanja vidi u otvaranju radnih mjesta u prehrambenoj industriji, odnosno u proizvodnji voća i povrća.
– Potrebno je izgraditi općinsku knjižnicu, školsku sportsku dvoranu, urediti prilazne putove do obradivih poljoprivrednih zemljišta te izgradnja doma za stare i nemoćne, jedni su od ciljeva iz predizbornog programa Miljenka Morića.
Na konferenciji za medije nazočio je i predsjednik SHZ-a Miljenko Marić, kandidat za gradonačelnika Zadra, Rosanda Mladenovski, predsjednica podružnice Sukošan, Danijela Matešić, predsjednica mjesnog ogranka Plovanija, dok su Udrugu Solidarnost predstavljali Čedo Alić i Matko Perica.