Popločavanje i stupići

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Stupići u Ulici sv. Roka

Biogradska gradska tvrtka Bošana užurbano radi na dovršavanju započetih radova u gradskim ulicama. Tako su u samom centru grada na Trgu hrvatskih velikana na red došli i završni radovi, točnije popločavanje.

Nakon obavljenih nužnih predradnji djelatnici tvrtke obavljaju popločavanje s bijelim takozvanim seget-kamenim pločama kakvim je popločana i biogradska riva.

No problem ove ulice, točnije nogostup koji je zbog dotrajalosti i neravnina bio prilično opasan za pješake, ovim bi se radovima trebao trajno riješiti. No čini se da to neće biti tako. Naime, velika kosina na nogostupu s koje bi prolaznici često kliznuli, pogotovo za vrijeme kišnih dana i nadalje je ostala na istom mjestu. Prolaznici koji svakodnevno zastajkuju i s odobrenjem gledaju radove, jedino ne odobravaju ostavljanje spomenutog nagiba koji će, kako kažu, unatoč uređenom nogostupu i nadalje biti opasnost za pješake.

U neposrednoj blizini na pločniku u Ulici svetog Roka postavljaju se stupići kako se vozila ne bi parkirala na pločnik. Naime, u najkraćoj biogradskoj ulici koja se nalazi uz biogradsku gradsku tržnicu često se gotovo i nije moglo proći od parkiranih automobila. Kako bi bilo više reda te se pločnik oslobodio vozila i služio pješacima, Bošana je postavila stupiće kojima su se posebno obradovali stanari obližnjih stambenih zgrada koji će imati više mira, manje automobilske buke.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno