Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kulaš: Idemo odigrati kao protiv Varaždina

05.05.2019. 09:00
Kulaš: Idemo  odigrati kao  protiv  Varaždina


Zadru valja put metropole gdje će u okviru 23. kola Druge  HNL gostovati kod Dinama II. Nakon veličanstvene pobjede nad Varaždinom, na Stanovima se lakše diše i s puno optimizma gleda prema  završnici sezone. Međutim, nema opuštanja, momčad Mislava Karoglana želi u preostala četiri kola uzeti što više bodova. Zadranima neće nedostajati niti motiva u ovome dvoboju jer su u jesenskom dijelu poraženi  na Stanovima rezultatom 1:3. Iako to rezultat ne sugerira utakmica je bila neizvjesna do samoga kraja. Modri su poveli zgoditkom Antonia Marina u 48. minuti, ali u 56. je izjednačio Jure Jerbić. Dinamo u 88. postiže  drugi pogodak, a točku na "i" stavlja Leon Šipoš u 91. minuti. Zadar u  ovome trenutku za momčadi iz Maksimira zaostaje samo tri boda i nadajmo se kako će taj zaostatak u najmanju ruku ostati nepromijenjen,  ako već bodovno ne budu ne  poravnati. U subotu je protiv Varaždina  odigrao svih 90 minuta i dao svoj doprinos velikoj pobjedi 3:0. Nakon  utakmice se otuširao, večerao, otišao na spavanje i već sljedeće jutro u 7  sati bio je u autobusu za Šibenik, gdje je u nedjelju igrala juniorska  momčad. Edi Kulaš, 18-godišnji vezni igrač Zadra, jedan je od trojice juniora koji su ove godine priključeni seniorskoj momčadi.
Preostala dvojica su Luka Zdrilić i Jakov Katuša i svi su već debitirali u  Drugoj HNL. Edi i Luka upisali su po pet nastupa, a Jakov tri. Paralelno s  tim igraju i za juniore, koji su vodeći na ljestvici svoje skupine Dalmatinske lige i uskoro ih očekuju kvalifikacije za Prvu HNL. Naravno, osjećaj  seniorskog debija za svoj klub je nešto što svaki mladi sportaš posebno  pamti.
– Otkada sam kao dječak s ocem išao na utakmice Zadra, uvijek sam  govorio kako jednoga dana želim zaigrati za prvu momčad. Sada mi se  taj san i ostvario i osjećaj je fenomenalan. Velika mi je čast igrati za Zadar  i sretan sam što imam tu priliku – kaže Kulaš.
Edi je nogomet počeo trenirati u privlačkom Sabunjaru, da bi u Zadar prešao u dobi mlađih pionira, kod trenera Damira Pankasza. Nakon toga prošao je sve uzrasne kategorije u našoj školi nogometa i ove  godine došao do seniora.
– Trebalo mi je neko vrijeme da se malo prilagodim na sve to, što je i  normalno za mladog igrača, ali mislim da sada sve ide u dobrom smjeru.  Puno mi znači povjerenje i podrška trenera i suigrača, a sa svakom novom utakmicom raste i samopouzdanje. Znam da samo trebam nastaviti  dobro trenirati i siguran sam da će rad dati rezultate.
Atmosfera u zadarskoj momčadi nakon pobjede protiv Varaždina je  odlična pa će Kulaš i suigrači pokušati to prenijeti i na sljedeću utakmicu. Danas s početkom u 13 sati na igralištu Hitrec-Kacian u Zagrebu Zadar igra protiv druge momčadi Dinama.
– Idemo odigrati kao i protiv Varaždina, bez da gledamo tko nam je  protivnik. Svjesni smo da idemo u goste jednoj od najboljih momčadi lige, ali mislim da se hrabrom i borbenom igrom od prve do posljednje  minute i njima možemo suprotstaviti. Dat ćemo sve od sebe da se kući  vratimo barem s bodom, a možda i sa sva tri, što bi nam jako puno  značilo za samu završnicu sezone.


 


 




Sve je lakše kad se igra za Zadar


Baš kao i u Drugoj HNL i u juniorskoj ligi Dalmacije do kraja su ostala još četiri kola. S tim da za juniore Zadra tek onda kreće “ono pravo” – kvalifikacije za Prvu  HNL.


– To nam je cilj, jer želimo vratiti Zadar tamo gdje mu je mjesto i napraviti nešto  značajno za mlađe generacije koje dolaze. Prvo treba pošteno odraditi preostala četiri kola, a onda nas očekuje dvoboj sa Solinom za prvaka Dalmacije, koji će dalje razigravati s predstavnicima ostalih regija za plasman u Prvu ligu. Težak je to put, ali  vjerujem u ovu momčadi i našeg trenera Jolu Butića i siguran sam da možemo ostvariti naš cilj.


Hoćete li izdržati seniorsko-juniorski ritam do kraja sezone?


– Nije lako, ali kad se igra za Zadar sve je lakše i veselim se svakoj sljedećoj utakmici – kazao je mladi igrač Zadra.