Aktivno za zdrav grad - Benkovac projekt vrijedan 1,4 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Animiranje benkovačke djece i mladih
Projekt Aktivno za zdrav grad - Benkovac namijenjen odbojkaškim i biciklističkim aktivnostima vrijedan je 1.379.574 kune, ali i dalje aktivno radimo na pronalaženju novih izvora financiranja i daljnjem poboljšanju sportskih aktivnosti. Odobrena su nam dva nova projekta u vrijednosti od oko 150.000 kuna, za Odbojkaški klub Benkovac i partnera Biciklistički klub Posedarje, kazao je prof. Šime Bolić iz Posedarja, voditelj projekta
Zadarski list
Mladi sportaši s gradskim čelništvom i voditeljem Bolićem

U sklopu projekta Aktivno za zdrav grad - Benkovac nastavljaju se aktivnosti animiranja djece i mladih ljudi za biciklizam i odbojku.
- Protekle godine je osnovan Biciklistički klub Benkovac. Nabavljena je cjelokupna oprema za sigurno i kvalitetno bavljenje ovim atraktivnim i prije svega zdravim sportom. Nabavljeni su bicikli, biciklističke kacige, biciklistički dresovi, a podijeljene su i trenerke, kazao je prof. Šime Bolić iz Posedarja, voditelj projekta.

14 aktivnih biciklista, 27 odbojkašica

Projekt Aktivno za zdrav grad - Benkovac namijenjen odbojkaškim i biciklističkim aktivnostima vrijedan je 1.379.574 kune i sufinanciran u 100-postotnom iznosu sredstava,
- Trenutno u klubu brojimo 14 aktivnih biciklista gdje najstariji ima 20 godina. Ima još nekoliko praznih mjesta za upis te bismo iskoristili ovu priliku i pozvali mlade s područja grada Benkovca da nam se pridruže, pozvao je Bolić, inače kandidat za načelnika Općine Posedarje.
Osim što je opuštajuća i zabavna, a u vruće dane nas pritom ugodno hladi, kaže on, vožnja biciklom je nedvojbeno i zdrava.
- Vožnja biciklom je sve popularniji oblik rekreacije i jedna je od rijetkih športskih aktivnosti koja se može prilagoditi načinu života, navikama, interesima i potrebama. Voziti bicikl možete u svakoj životnoj dobi, od djetinjstva do starije dobi i to tempom koji vama najviše odgovara, naglasio je Bolić.
Projekt zapošljava troje ljudi, voditelja projekta te dva trenera odbojke i biciklizma.
- Odbojkaški dio projekta ide svojim ritmom. Svakim danom sve je veći broj odbojkašica i trenutno ih brojimo 27. Pandemija je uvelike otežala rad, ali imamo zacrtan cilj i sigurno idemo prema njemu. U iščekivanju smo popuštanja epidemioloških mjera i nastavka odbojkaške lige, kazao je Bolić.

Odobrena dva nova projekta

Projekt Aktivno za zdrav grad - Benkovac je apliciran na Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali koji se provodi u sklopu Intervencijskog plana Grada Benkovaca vrijednog 25 milijuna eura ili 180 milijuna kuna kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF).
- Zadovoljni smo dobivenim projektom, ali i dalje aktivno radimo na pronalaženju novih izvora financiranja i daljnjem poboljšanju sportskih aktivnosti. Odobrena su dva nova projekta, jedan za Odbojkaški klub Benkovac, a jedan za našeg projektnog partnera Biciklistički klub Posedarje. Oba projekta su u vrijednosti od oko 150.000 kuna. Važno je za naglasiti kako su sve aktivnosti koje provodimo, sva oprema, rekviziti i odjeća besplatni za sudionike, poručio je Šime Bolić.
Na podjeli su sudjelovali i predstavnici Grada Benkovca, gradonačelnik Tomislav Bulić, njegov zamjenik Tomislav Klarica te prof. Mile Marić, viši savjetnik za društvene djelatnosti u Gradu Benkovcu.
- Aktivnosti su namijenjene za osobe mlađe od 25 godina, a provode se bez naplate za sve sudionike. Potrebna je samo dobra volja i želja za učenje, zaključio je Bolić.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)