Splićani će raditi 8,26 milijuna vrijednu obalu u Sukošanu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Na natječaj se javilo sedam ponuditelja, izabran Akropolis
Procijenjena vrijednost radova za izgradnju obalnog zida dužine 432 metara, šetnicu, zelenilo i parkirna mjesta te produbljivanje uvale i rekonstrukciju postojećih gatova iznosila je 7.467.200,00 kuna bez PDV-a. Akropolis je na javnoj nabavi dao najpovoljniju ponudu u iznosu od 6.610.659,50 bez PDV-a ili 8.263.324,38 kuna s PDV-om, kazao je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar
Futuristička računalna animacija vizije obale postaje stvarnost

Nakon provedene javne nabave Županijska lučka uprava Zadar izabrala je izvođača radova na projektu uređenja dijela obalnog pojasa u luci Sukošan. Na javnu nabavu javila su se sedam ponuditelja, najpovoljnija ponuda je tvrtke Akropolis d.o.o., osnovane 2003. godine u Splitu.
- Procijenjena vrijednost radova iznosila je 7.467.200,00 kuna, a Akropolis je na javnoj nabavi dao najpovoljniju ponudu u iznosu od 6.610.659,50 bez PDV-a ili 8.263.324,38 kuna s PDV-om, objavio je Davor Škibola, ravnatelj ŽLU-a.
Ponude sedam ponuditelja su se odnosile na iznose od 6.610.669,50 kuna do 9.214.999,12 kuna bez PDV-a, odnosno od 8.263.324,38 kuna do 11.518.748,90 kuna s PDV-om.

Žalbeni rok pa radovi

- Zapisnik s otvaranja ponuda se dao na uvid, provjeru sadržaja i potpis ovlaštenim predstavnicima ponuditelja kojima je i omogućen uvid u ponudbeni list svake ponude, istaknuo je Škibola, te je nastavio:
- Nakon proteka žalbenog roka potpisivanje ugovora između Županijske lučke uprave i tvrtke Akropolis očekuje se do kraja ovog mjeseca, rekao je Škibola.
Radovi na uređenju dijela obalnog pojasa u luci Sukošan obuhvaćaju izgradnju obalnog zida ukupne dužine 432 metara, od Rive do Keranovog mula na Ždralovcu, šetnicu, zelenilo i parkirna mjesta te produbljivanje uvale i rekonstrukciju završne površine postojećih gatova.
- Ministar Goran Butković i državni tajnik Josip Bilaver za lučku infrastrukturu i sanaciju pomorskog dobra su u ožujku u zadarskoj luci Gaženica između ostalog sa ŽLU-om potpisali i ugovor za projekt »Uređenje dijela obalnog pojasa u Sukošanu prema UPU Unutar granica lučkog područja«, u iznosu od 3,4 milijuna kuna a odnosi se za radove koji će se izvesti u ovoj godini, naglasio je Davor Škibola.

Impresivan projekt

Radovi će se izvoditi po impresivnom projektu poduzeća za projektiranje, nadzor i savjetovanje Via Factum iz Biograda na Moru.
- Početak izvođenja radova predviđa se krajem svibnja ili na samom početku lipnja 2021. Završetak radova predviđa se za 15 mjeseci, 12 mjeseci faza izvođenja radova, te tri mjeseca ljetne obustave radova, rekao je Ante Martinac, načelnik Općine Sukošan.
Kako se, kaže on, do kraja godine treba izvesti radovi u visini od 3,4 milijuna kuna, radovi će se najvjerojatnije odvijati i dijelom ljeta.
- Površina zahvata u akvatoriju je oko 7.100 metara četvornih. Projekt obuhvaća uklanjanje mula na Ždralovcu te izvedbu novog mula duljine 12 metara i širine 1,80 metara. Postojeći Keranov mul zadržava prijašnje gabarite, objašnjava Martinac.

Produbljivanje uvale na minus 1,5 metara

Također će se produbiti lučki akvatorij u svrhu osiguranja potrebne dubine za korištenje komunalnih vezova na dubinu minus 1,5 metara.
- Završetkom projekta povećat će se kapacitet komunalnih vezova, čiji je nedostatak predstavljao značajan problem u luci s Rivom, Rudinom i Ždralovcem, ističe Martinac.
Šetnica će biti široka tri metra sa zelenilom, a uz 432 metara šetnice bit će i 120 parkirnih mjesta, od toga 10 za invalide.
- Prvu i drugu fazu uređenja obalnog pojasa od Sportskog centra do Rive financirala je Općina Sukošan, za drugu fazu podigli smo i kredit u iznosu od pet milijuna kuna. Za treću fazu, sanaciju obale od Rive do Keranovog mula na Ždralovcu koja je unutar lučkog područja, investitor je Županijska lučka uprava Zadar koja je radila i projektnu dokumentaciju, zaključio je Ante Martinac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)