Sekula: Mladi nemaju potrebu iseliti iz Bibinja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Uspješno provođenje projekata usmjerenih na poboljšanje života žitelja
Autor: 
Općina je nastavila s provođenjem uspješnog projekta ˝Druga smjena – ispunjenije djetinjstvo˝ za koji su iz EU fondova osigurali 2.595.600,00 kuna
Općina Bibinje
Novi vrtić u Bibinjama radio bi se u Bralićima

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Bibinje na kojoj su najzaslužnijima za promociju općine tradicionalno dodijeljena općinska priznanja. Utemeljitelj susreta klapa Raspivano Bibinje Šime Šimunić dobio je nagradu za životno djelo za dugogodišnje svestrano zalaganje i doprinos u razvoju kulturnog života općine. Grb Općine pripao je Herbertu Guttenbrunneru u znak zahvalnosti za plemenitost prema žiteljima Bibinja u vrijeme Domovinskog rata, a općinsku zahvalnicu je zaslužio Walter Perkounig i to za medijsku promidžbu humanitarne akcije Bibinje 1992. Načelnik Bibinja zadovoljan je napretkom svog mjesta, a kako nam kaže Općina je svoj razvoj usmjerila prema ulaganjima u djecu i mlade, a to su pokazali i dvama uspješnim projektima. Naime, Općina je nastavila s provođenjem uspješnog projekta ˝Druga smjena – ispunjenije djetinjstvo˝ kojim su iz EU fondova osigurali 2.595.600,00 kuna.

Novi vrtić

- Tim smo projektom osigurali rad vrtića do 20 sati. Prije ovog projekta naš vrtić radio samo do 13 sati, što se pokazalo nedovoljnim za moderan način života, odnosno nedovoljno za roditelje koji su zaposleni na puno radno vrijeme. Osim toga, osigurali smo i logopeda te opremanje vrtića, rekao je načelnik Šime Sekula dodavši kako su se i prijavili na natječaj iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za izgradnju, adaptaciju i opremanje predškolskih ustanova te je već početkom iduće godine planirana izgradnja novog vrtića u Bralićima za četiri vrtićke i dvije jasličke skupine. Projekt su radili poznati zadarski arhitekti Letilović – Pedišić.
- Vrtić će moći primiti 120 djece, a uz njega će biti izgrađeno i veliko dječje igralište, kazao je Sekula naglasivši kako rade u cilju poboljšavanja života mladima koji onda i rado ostaju u općini, nemaju se potrebu iseliti.
- Možemo biti ponosni da nam mladi ne odlaze, a nemamo problema ni s natalitetom, tako nam se prošle godine rodlio 60 djece, a novi će vrtić biti na pomoć svim roditeljima, rekao je Sekula. Od drugih projekata, istaknuto je važnost izgradnje sustava odvodnje i vodovoda.

Uređenje plaža

- Veliki smo dio tog projekta realizirali u Sukošanu i Bibinjama, ali u pripremi je i projekt nastavka izgradnje kanalizacije za ostale dijelove mjesta. Radimo i na uređenju obalnog pojasa i plaža, kazao je Sekula dodavši kako su spremni za turističku sezonu koja će, sudeći prema prvim pokazateljima, biti i više nego uspješna.
- Ako je suditi prema dolascima od Uskrsa naovamo, čeka nas rekordna sezona. Mi smo potpuno spremni. U narednim ćemo danima objaviti i program za ljeto koji je nastao u suradnji s Turističkom zajednicom, a ako situacija s ratom i koronavirusom ostane povoljna, možemo računati na veliki broj dolazaka, najavio je načelnik Sekula.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno