Polača i Stankovci zajedno za "Oluju 95"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
polaca_rampa
Nova startna rampa bit će spremna za 11. međunarodnu galopsku utrku koja će se održati 17. kolovoza

Rade Bobanović, predsjednik konjičkog galopskog kluba "Oluja 95" Polača, preuzeo je jučer startnu rampu za konjičke utrke koja je izrađena u zadarskoj tvrtki Elektromehanika sklad. Rampa će već danas biti prebačena na hipodrom u Polači, a njenu izgradnju financirale su Općina Polača i Stankovci i deset trgovačkih društava u koordinaciji HGK Županijske komore Zadar.
Podsjetimo da je između Općine Polača, Stankovci, konjičkog galopskog kluba "Oluja 95" i trgovačkih društava 29. siječnja potpisan ugovor za nabavu startne rampe, koji je realiziran u nepuna četiri mjeseca. Prihvaćanjem suradnje i doniranjem sredstava dio ovdašnjeg gospodarstva, koje predstavljaju najjače tvrtke Zadarske županije dalo je podršku i priznanje klubu "Oluja 95" za razvoj konjičkog sporta i seoskog turizma u Ravnim kotarima.
- Ovo je bitan uređaj bez kojeg nema konjičkih utrka i koji će dovesti do snaženja konjičkog sporta i utrka, a sve u funkciji razvoja seoskog turizma, rekao je tajnik HGK Županijske komore Zadar Denis Ikić.
Detaljniji od Ikića bio je Rade Bobanović:
- Konjičke utrke u Ravnim kotarima od sada će biti bez improvizacije i neće biti više dovedene u pitanje. U Polači se sada uređuju staza i hipodrom, uz pomoć sponzora krenut će i obnova boksova. Hrvatske vode su izašle u susret te će se dobiti dozvola za hipodrom. Sve su to preduvjeti za razvoj konjičkog sporta, seoskog turizma i izgradnju eko-etno naselja na prostoru općine Polača.
Nova startna rampa bit će spremna za 11. međunarodnu galopsku utrku koja će se održati 17. kolovoza u nedjelju, prema preporuci Europske konjičke federacije da se utrke održavaju subotom i nedjeljom. Očekuje se nastup 40 konja, a ovogodišnja utrka s obzirom na bolju opremljenost trebala bi biti i brža. Ove godine Polača će imati dva trkačka dana s tim da će drugi biti 27. rujna na blagdan Sv. Kuzme i Damjana i Dan općine Polača, najavio je Bobanović.
Dodajmo da je od 1997. do 2007. godine na hipodromu u Polači održano deset međunarodnih galopskih utrka, osam konjičkih utrka i dva preponska natjecanja uz sudjelovanje 600 konja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Njemačke, Italije, Češke i Austrije.

_________________________
125.000 kuna za startnu rampu
Cijena nabavke startne rampe za konjičke utrke s deset boksova iznosila je 125.000 kuna. Za izvođača radova izabrana je Elektromehanika sklad Zadar, a sredstva za njenu izgradnju donirali su: Ilirija d.d. 30.000 kuna, Borik d.d. 10.000 kuna, Tankerska plovidba d.d. 10.000 kuna, Sonik d.o.o. 10.000 kuna, TCG - metalni lijev d.o.o. 10.000 kuna, Bure commerce d.o.o. 10.000 kuna, Lignum d.o.o. 10.000 kuna, Tankerkomerc d.d. 10.000 kuna, Jadera d.d. 10.000 kuna, Reciklaža d.o.o. 5.000 kuna te Općina Polača i Općina Stankovci po 5.000 kuna.
Konjičke utrke u Ravnim kotarima od danas bez improvizacije Nova startna rampa bit će spremna za 11. međunarodnu galopsku utrku koja će se održati 17. kolovoza

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno