Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pijana Čehinja u naletu bijesa preplivala Pašmanski kanal

03.07.2012. 22:00
Pijana Čehinja u naletu bijesa preplivala Pašmanski kanal


Tridesetosmogodišnja Alena Sedakova je preplivala oko tri milje dugu dionicu i to nakon što se posvađala s društvom s kojim ljetuje u kampu Soline
 Tu na obali je Čehinja koja ima nekih problema, rekao je policiji mještanin Tkona koji je svojom brodicom iz tog pašmanskom mjesta u srijedu nešto prije tri sata u noći na biogradsku obalu dovezao češku turistkinju. Ženu je oko 2.25 sati zatekao na obali i primijetio da je prilično dezorijentirana, nakon čega ju je predao biogradskoj policiji. Iako su svi na prvi mah posumnjali da Čehinja ima zdravstvenih teškoća, ubrzo se razotkrila bizarna pozadina njezina boravka na obali otoka Pašmana.
Pokazalo se da je žena preplivala oko tri milje dugu dionicu i to nakon što se posvađala s društvom s kojim ljetuje u kampu Soline. Vesela ekipa od desetak muškaraca i žena u utorak navečer zabavljala se ispred bungalova u kampu Soline uz hranu i piće i šalu, no 38-godišnjoj Aleni Sedakovoj nakon nekoliko ispijenih čašica to više nije odgovaralo pa se nešto prije ponoći s dijelom ekipe posvađala. Odlučila je “živce rashladiti” u moru i tako ljutita otplivala sve do obale mjesta Tkon što bi, da nije riječ o suludoj noćnoj avanturi, inače bio hvalevrijedan pothvat. Žena je nakon preplivane dionice i proteka vremena napuhala 0,4 promila alkohola, no sve je sretno završilo i ona se, jednako kao i u srijedu na noć, jučer dobro osjećala.
– Nije bilo potrebe za liječničkom pomoći jer 38-godišnja češka državljanka nije bila niti ozlijeđena, a niti pothlađena – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije koja svake godine, tijekom turističke sezone, zabilježi barem po jedan sličan slučaj. Najsličniji jučerašnjem je onaj je od srpnja 2010. godine kada se na suludi plivački pothvat prema otoku Pašmanu uputio 27-godišnji državljanin Latvije i to iz Turnja. I Latvijac je bio pod utjecajem alkohola, iako je bilo tek 7.30 sati ujutro kada je s perajama i maskom skočio u more.
Njegovi prijatelji alarmirali su već oko osam sati Lučku kapetaniju Zadar da bi oko 14 sati on bio pronađen u mjestu Preko na otoku Ugljanu. Muškarac je tamo najvjerojatnije dospio nošen jakom morskom strujom koja je taj dan iznosila oko 2,5 čvora te je jednako kao i Čehinja imao ludu sreću da je ljetnu avanturu u koju se upustio uopće i preživio s obzirom da je preplivao dionicu od desetak milja koja je ljeti inače jako frekventna što se tiče brodskog prometa.