Gradnja Hyatt Maraske počinje ovog srpnja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
OD POSEBNOG INTERESA
U članku 5. Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova stoji kako se oni mogu odobriti i u turističkim mjesnim odborima, ako je riječ o projektima koji su od posebnog društvenog interesa. A ovaj to i jest. Otvaranjem hotela s pet zvijezdica otvorit će se i 200 novih radnih mjesta, kazao je pročelnik Katić
Arif SITNICA
Tvrtki Zadar resort odobreno je da s građevinskim radovima na zgradi Maraske započne u srpnju

Od 1. srpnja počela je dvomjesečna zabrana građevinskih  radova zbog turističke sezone. Međutim, kao i svake godine, za izvođenje  određenih radova Grad Zadar odobrava dozvole i tijekom ljetnih mjeseci. Dakako, najčešće se to odnosi na radove koji se izvode u mjesnim odborima koji nisu turistički, ali "silom prilika" ponekad i u onim koji su  turističke meke.

Iz Gradske uprave saznajemo kako su temeljem Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova za vrijeme turističke sezone na području  grada Zadra, za 2017. godinu odobreni građevinski radovi TD "Zadar resort" na rekonstrukciji hotela, TD "Trigon" za unutarnje radove na izgradnji stambenog objekta i Međunarodnom centru za podvodnu arheologiju za izvođenje građevinskih radova u kompleksu bivše crkve Sv. Nikole.

Tvrtki Zadar resort odobreno je da s građevinskim radovima na zgradi  Maraske koja će postati hotel započne, ni više, ni manje nego - u srpnju!

Ivica Katić, pročelnik gradskog UO za gospodarstvo koji predlaže izdavanje dozvola za građevinske radove tijekom sezone pojašnjava kako je  riječ o projektu iznimno važnom za razvoj zadarskog gospodarstva i turizma.

- U članku 5. Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova stoji kako se oni mogu odobriti i u turističkim mjesnim odborima, ako je riječ o  projektima koji su od posebnog društvenog interesa. A ovaj to i jest. Otvaranjem hotela s pet zvijezdica otvorit će se i 200 novih radnih mjesta,  kazao je pročelnik Katić, napomenuvši kako smatra da Gradska uprava  treba biti partner privatnom sektoru u investicijama.

A izgradnja Hyatt hotela, koji bi trebao biti u prostoru nekadašnje  tvornice Maraske uistinu jest velika investicija koja se procjenjuje na  100-tinjak milijuna eura.

Osnivač tvrtke Zadar resort je Dogus Hrvatska, a radovi bi trebali započeti uskoro, čim se potpiše ugovor s izvođačem. A tada će u centru Zadra niknuti prvi hotel s pet zvijezdica iz svjetski poznatog lanca hotela -  Hyatt.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.5 (2 glasova)