Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ivanov odbio potpisati novi ugovor

04.07.2018. 10:42
Ivanov odbio potpisati novi ugovor


Ive Ivanov napušta redove KK Zadar. Iako je u petak novi dogovor između njega i kluba bio završena priča te se čekao samo formalni čin potpisivanja ugovora na dvije godine, dogodio se preokret u zadnji čas. Očito su uvjeti ugovora koji je trebao biti potpisan bili drukčiji od prethodnog usmenog dogovora.
– Sve ono što smo usmeno dogovorili nije stavljeno na papir. Tu svaka priča završava i do potpisa ugovora neće doći. Meni je jako žao, ali na to nisam mogao pristati – prokomentirao je Ivanov svoju odluku.
Činilo se nakon angažmana novog trenera Aleša Pipana i produženja ugovora organizatora igre Lovre Bašića da je struka kluba s Višnjika na pravom putu sklopiti respektabilan roster za nadolazeću sezonu, no odlazak ponajboljeg igrača proteklih sezona definitivno nije vijest koja će razveseliti simpatizere kluba. Istina da prispodoba o 'lancunu i njegovoj širini' uvijek diktira kadrovsku politiku, ali nevjerojatna je činjenica da se u petak usmeno dogovore jedni uvjeti, a četiri dana nakon na papiru piše nešto sasvim drugo.
Iz kluba se neslužbeno doznaje da je zapelo na zaštitnoj klauzuli koja je izostavljena na ugovoru u odnosu na usmeni dogovor od petka. Ivanov je htio zaštitu u slučaju ozljede po kojoj bi mu se isplaćivale plaće iako je izvan stroja i to u trajanju od dvije sezone kao što se dogodilo sa Jakovom Vladovićem prošle sezone koji je imao tu zaštitnu klauzulu na svom ugovoru. U klubu su poučeni tim negativnim iskustvom s ozljedom Vladovića odlučili ne dozvoliti takvu opciju igraču koji je proteklih sezona bio stožer momčadi s Višnjika i nerijetko najbolji pojedinac na terenu.