Hama kapitalka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
OSAMNAESTI NATJEČAJ PLODOVA ZEMLJE I MORA: Najulov 2022.
Autor: 
Riba je već bila u dometu, međutim, na trenutak oklijevam, jer nisam prepoznao o kojoj se vrsti radi. Prva pomisao mi je bila kako je riječ o velikom brancinu, zatim manjem gofu ili lici, ali po pokretima i izgledu ribe, koja mi je sad bila već sasvim blizu, shvaćam da nije ništa od navedenog…
Privatna arhiva
STIPE VESTIĆ SA SVOJOM HAMOM – Hama je bila teška 6,59 kilograma

Da u našem moru, a posebno u zadarskom akvatoriju ima ribe i to kakve ribe, dokaz je i ovaj kapitalni ulov mladog podvodnog ribolovca Stipe Vestića kojeg je ostvario praktično na ulazu u grad.

Duboko plitke dileme

- Toga sam jutra, u samu zoru, odlučio okušati sreću na obližnjoj, većini podvodnih ribolovaca dobro poznatoj poziciji, na Puntamici. Nakon desetak bezuspješnih pokušaja čeke na dubinama od 8-12 metara gotovo da i nisam vidio ribu, priča nam Stipe.

- Poprilično obeshrabren, odlučio sam se prebaciti uza sam kraj i pokušati tamo dobiti kojeg brancina ili podlanicu. No prije tog odlaska u plitko odlučujem se na još jedan zaron na nekih devet metara dubine, pa što bude, bude, nastavlja Stipe svoju priču.

Bez straha

- Namještam se u posidoniju i čekam. Nakon prolaska jata manjih šaruna, pojavljuje se odjednom velika sjena. Riba je već bila u dometu, međutim, na trenutak oklijevam, jer nisam prepoznao o kojoj se vrsti radi. Prva pomisao mi je bila kako je riječ o velikom brancinu, zatim manjem gofu ili lici, ali po pokretima i izgledu ribe, koja mi je sad bila već sasvim blizu, shvaćam da nije ništa od navedenog.

Srećom, riba nije iskoristila moj trenutak zbunjenosti, već je i dalje nastavila kružiti oko mene ne pokazujući strah, tako da nije bio nikakav problem naciljati i pritisnuti okidač. Pogodak je bio precizan i dobar, tako da je izostao onaj gušt borbe, tek je izvukla nekoliko metara mulinela i predala se. I u tom trenutku shvaćam kako je ipak riječ o hami i to kapitalnom primjerku, po mojoj procjeni težem od pet kilograma. Tek kad je riba bila na površini prevladao je osjećaj sreće, ali i čuđenja, otkud tu hama. Vaga je na kraju pokazala 6590 grama i potvrdila kako je riječ o mom najvećem i najtežem ulovu, ispričao nam je Stipe Vestić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)