Hrvatska je proglašena zemljom koju najviše zanima dark web

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Istraživanje
Koja je zemlja najzainteresiranija za dark web?
Pixabay
Ilustracija

Mnogi od nas Dark Web odmah povezuju s kriminalnim ponašanjem zbog njegove reputacije sumnjivih aktivnosti i ilegalnog sadržaja. Od lažnih putovnica do ukradenih podataka, glasine se i dalje vrte o tome čemu se doista može pristupiti na ovom tajanstvenom području interneta.

Iako velika većina ljudi nikada ne bi imala namjeru posjetiti stranicu, za neke je mračni web više od puke radoznalosti; to je nešto što žele sami iskusiti. Zabilježeno je da 2,5 milijuna korisnika pristupa takvim stranicama svaki dan.

No koja je zemlja najzainteresiranija za dark web? Kako bi otkrili tko je najviše zainteresiran za dark web, tvrtka Reboot SEO koristila je online analitički alat Ahrefs kako bi otkrila količinu pretraživanja za svaku zemlju u SAD-u, Velikoj Britaniji i Europi. Podaci o ukupnom opsegu pretraživanja zatim su izvagani u odnosu na broj korisnika interneta u svakoj zemlji kako bi se odredio broj pretraživanja po korisniku interneta, dajući ukupni rezultat indeksa od 100.

Prema Reboot SEO Company, Hrvatska je zemlja koja je najviše zainteresirana za dark web u 2022., s ocjenom interesa za dark web od 97,1 od 100. Zločini na tamnom webu u Hrvatskoj porasli su za 31% u posljednjih nekoliko godina, a bilo je ukupno 30.450 online pretraživanja do sada ove godine — što je jednako 1.083 korisnika interneta u Hrvatskoj koji su potražili dark web u 2022. godini. Češka Republika je na drugom mjestu s ocjenom interesa za dark web od 94,1 od 100. U Češkoj postoji više od 8 milijuna aktivnih korisnika interneta, s 1027 korisnika na 100 000 koji svaki mjesec pretražuju dark web. Irska je treća najzainteresiranija zemlja za mračni web, s ocjenom interesa od 91,2 od 100. Do sada je ove godine u Irskoj bilo 38 360 online pretraživanja za mračni web, što je jednako 953 pretraživanja na svakih 100 000 korisnika interneta.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno