Kapitalni projekti i za gradsku i za županijsku turističku zajednicu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Palača Cedulin atraktivan je prostor na samom ulazu na Poluotok

Na sjednicama Turističkog vijeća TZ Zadarske županije već  nekoliko puta upozoreno je na nepravednu raspodjelu u korištenju prostora palače Cedulin između gradske i županijske turističke zajednice,  no u TZ Grada smatraju kako nikakvog problema nema. Po pitanju prostora, ističu, nije riječ o sukobu, već "nedovoljnoj informiranosti pojedinaca" odgovorivši tako članu Turističkog vijeća Stipi Kneževiću koji je  govorio o ovom problemu, ali je i direktorica županijske TZ Mihaela Kadija najavila kako će pažljivije definirati odnose sa TZ Grada.

Nova je direktorica poznata po tome da s oprezom govori o problemima i ne zalijeće se, svaku riječ prethodno dobro odvagnuvši, no za problem ravnomjernog korištenja prostora obaju turističkih zajednica jasno  je rekla: "S obzirom da ulazimo u stvarnu realizaciju projekta koji podrazumijeva i kreditne odgovornosti, zajedno s Turističkom zajednicom  Grada Zadra krenuli smo ka pomnijem definiranju međusobnih odnosa  na projektu, kako u sufinanciranju pa tako i korištenju nekretnine kroz  minimalno 30-godišnji period. Upravo kroz potonje brinut će se o pravednoj i logičnoj raspodjeli među ravnopravnim partnerima, što je Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije i zatražilo".

Palača vlasništvo Grada

U Turističkoj zajednici Grada kažu kako "nema sukoba između TZ  grada i županije, riječ je o nedovoljnoj informiranosti nekih članova  županijskog turističkog vijeća":

- Palača Cedulin je vlasništvo Grada Zadra za koju je još 2002. godine  poglavarstvo Grada Zadra donijelo Zaključak o izgradnji  Turističko-informativnog centra za Grad Zadar i Zadarsku županiju, potpisan od strane tadašnje zamjenice gradonačelnika, gospođe Ane Lovrin.  Temeljem  navedenog Zaključka, 15. veljače 2011. godine potpisan je Ugovor o ustupanju na upravljanje turističke infrastrukture između Grada Zadra, kojeg je potpisao gradonačelnik Zvonimir Vrančić, i Turističke zajednice  grada Zadra. Njime je definirana TZ grada Zadra kao nositelj projekta i  investitor rekonstrukcije te se nalaže reguliranje odnosa s Turističkom  zajednicom Zadarske županije - stoji u odgovoru TZ Grada.

Navode kako je 15. ožujka 2011. godine potpisan Ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije i korištenja turističke infrastrukture za palaču Cedulin u kojem se definiraju obveze i odnosi u rekonstrukciji i korištenju  zgrade u omjeru 50 naprema 50 posto. Turistička zajednica Grada i TZ  Županije su dugi niz godina, pa i desetljeća, tražile atraktivan prostor u  kojemu bi, zajedno ili odvojeno, konačno izgradile svoje poslovno-administrativne prostorije i zajednički TIC, pojašnjavaju u gradskoj TZ, dodajući kako je u svijetu praksa ovakve objekte smještati na atraktivnim i turistima dostupnim lokacijama.

Kriva neinformiranost?

- Zahvaljujući razumijevanju Grada Zadra za potrebe turizma, turističke zajednice Grada i Županije dobile su besplatno na korištenje palaču Cedulin kao jednu od najatraktivnijih lokacija u gradu Zadru i puno  šire - kažu u gradskoj Turističkoj zajednici. U odgovoru na izjave iz TZ  Županije navode kako je evidentan ravnomjeran i pravedan udjel korištenja palače Cedulin.

- Neupitno je kako je riječ o kapitalnom  projektu kako za Turističku  zajednicu Grada Zadra, tako i za Turističku zajednicu Zadarske županije.  Završetak radova uz iznimne napore predviđen je pred turističku sezonu  2016. godine. Završetkom izgradnje stvorit će se preduvjeti za razvoj i  unapređenje cjelogodišnje ponude u funkciji bolje promocije i informiranja turista o kulturnim, povijesnim, prirodnim i brojnim drugim atrakcijama grada Zadra i Zadarske županije kroz najnovija softverska  rješenja programiranih aplikacija, specijaliziranih za interaktivni prikaz  turističke ponude grada i županije - kažu u Turističkoj zajednici Grada,  napominjući kako ovakvi pozitivni planovi očito nekome ne odgovaraju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno