Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Počinjemo – pobjedom!

Autor: Roman Morović

03.10.2008. 22:00
Počinjemo – pobjedom!

Foto: Zvonko KUCELIN



Možemo očekivati pobjedu i dati ćemo sve od sebe da bude tako. Nikako ne bi bilo u novu dvoranu porazom – kaže Gečevski
Danas u 15 sati i 45 minuta košarkaši Zadra po prvi će se puta predstaviti publici u Dvorani Krešimira Ćosića. U reprizi lanjskoga finala ugostit će Split i tražiti prvu ovosezonsku pobjedu kako bi na najbolji mogući način krenuli u lov na ugovor za Euroligu. Za razliku od prošle sezone kada su Zadrani odlično odradili pripreme, pa loše krenuli u sezonu, ove godine su pripreme u više navrata bile ispresjecane dolascima igrača, a na koncu i sukobom između trenera Petrovića i Romela Becka. Jedan od onih koji se momčadi pridružio naknadno bio je i kapetan Todor Gečevski koji je imao radno ljeto s reprezentacijom Makedonije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.
– Kada sam stigao u Francusku i pridružio se Zadru vidjeo sam da su momci umorni jer su imali osam utakmica u samo jedanaest dana. Imali smo loših trenutaka ali što smo više bili zajedno to smo igrali sve bolje i bolje. Posljednjih sedam dana smo trenirali svi zajedno i mislim da je momčad vrlo dobra. Imamo kvalitetu, a sada ćemo vidjeti kako će se to posložiti jer smo prekratko zajedno – kaže Gečevski i dodaje:
– Današnja utakmica protiv Splita pokazat će kako koliko možemo ove sezone.
Koliko je činjenica što nije bio s momčadi od početka priprema utjecala na igru kapetana Zadra vidjet ćemo već u prvih nekoliko utakmica, no Gečevski je uvjeren da neće biti problema.
– Dobro sam odradio pripreme s reprezentacijom. Mislim da sam u dobrom stanju, međutim situacija je takva kakva je, igrači su gotovo svi novi i trebat će nam vremena da se uigramo. Već u prvih nekoliko utakmica vidjet ćemo kako će to sve izgledati.
Prošle sezone centarsku liniju činili su Gečevski, Lalić, Macura i Štimac, dok su ove sezone umjesto Štimca i Lalića došli Dejan Ivanov i Tomislav Ružić, a tu je i Hrvoje Perić koji može odigrati na više pozicija.
– Dobra konkurencija uvjek donosi bolje rezultate, a i trener ima više mogućnosti da rotira igrače. Siguran sam da ćemo se svi dobro slagati u momčadi i da možemo zajedno ostvariti zacrtane ciljeve.
Koliko na ispunjenje tih ciljeva može utjecati odlazak Romela Becka?
– Becka sam vidio doslovno pet minuta tako da ne mogu ništa više reći o tome. Što se točno dogodilo to najbolje znaju trener, direktor i sam Beck ali mislim da je ta priča već iza nas i kako sam čuo u Zadar bi trebao doći Marlon Garnett koji je već poznat hrvatskoj košarkaškoj javnosti. Ako bude igrao kako je igrao u Splitu, a nema razloga da tako ne bude, onda bi to za nas bilo veliko pojačanje. Kad je riječ o Becku čuo sam da je dobar igrač ali kako je nakon tog sukoba on odstranjen iz momčadi nisam ga mogao bolje upoznati niti kao igrača niti kao osobu.
Split?
– Možemo očekivati pobjedu i dati ćemo sve od sebe da bude tako. Nikako ne bi bilo dobro u novu dvoranu porazom, zar ne?


KK Zadar
 2008/2009.
 
 
 


Broj
Ime i prezime
Godište
visina
pozicija




4
Damir Rančić
1983
187
bek


5
Hrvoje Perić
1985
203
krilo


6
Rok Stipčević
1986
184
bek


7
Malik Dixon
1975
189
bek


8
Julius Johnson
1981
195
krilo


10
Toni Prostran
1991
181
bek


11
Todor Gečevski
1977
208
centar


12
Šime Olivari
1990
195
bek


13
Tomislav Ružić
1979
208
centar


14
Danijel Popović
1990
201
krilo


15
Dejan Macura
1980
203
centar


44
Dejan Ivanov
1986
204
centar