Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ponovno gorjelo u Galovcu, pozvane i zračne snage

03.10.2011. 22:00
Ponovno gorjelo u Galovcu, pozvane i zračne snage


Iako je sezona požara datumski okončana sa zadnjim danom mjeseca rujna, kada su ujedno i otpušteni iz službe svi sezonski vatrogasci, požari na zadarskom području ne jenjavaju, već naprotiv, iz dana u dani vatrogasci imaju pune ruke posla diljem županije.
– Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo u 14.22 sati od Vatrogasnog operativnog centra Zadar dojavu o požaru otvorenog prostora na predjelu Galovac – Gorica – javili su iz Centra 112 napominjući kako su na teren odmah poslani vatrogasci JVP Zadar te DVD-ovi Galovac i Sukošan. Njima su zbog brzog širenja vatre nošene jakim sjeverozapadnjakom koja je zahvatila travu i nisko raslinje u pomoć priskočile zračne snage s dva air-tractora.
Zadarski vatrogasci na gotovo istoj lokaciji gasili su požar i dan ranije. Tada je gorjelo na lokaciji Zemunik-Galovac, a u požaru koji su gasili po jedan kanader i air-traktor te trojica vatrogasaca iz JVP Zadar izgorjela su dva hektra trave. Netom prije tog požara, vatrogasci su zaprimili dojavu i o požarima u Zemuniku Gornjem gdje je, također, gorjelo i dan ranije te o drugom na području između Smilčića i Biljana Donjih.
Na oba požarišta uz zemaljske snage sudjelovale su i zračne, a već do 18 sati sva tri požara bila su lokalizirana.