Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Podgorički ceh naplaćen »Vitaminima«

04.10.2021. 07:10


Košarkaši Zadra konačno su pronašli prvu žrtvu nakon Zaboka koji im je stigao u goste još na otvaranju sezone. Bolna tri poraza u nizu uspjelo se barem malo olakšati slavljem u Jazinama nad Cedevitom Junior u sklopu 3. kola hrvatskog prvenstva. Moglo bi se slobodno reći da je sastav Ivana Perinčića naplatio dobar dio podgoričkog ceha friškim premijerligašima koji su se sigurno potajno nadali da bi se crni niz branitelja naslova mogao nastaviti i u ovoj utakmici. Ipak, dogodilo se potpuno suprotno, ranjeni lav, barem za hrvatske okvire, je pokazao zube i osim uvodnih minuta potpuno izdominirao svog protivnika koji je podsjetimo u 1. kolu uspio zaskočiti momčad Splita.


Bursać predvodio
Perinčić je kažnjeničku misiju u Jazinama otvorio pomalo iznenađujuće, s Dujom Bralom u prvih pet kojem je uz Lukovića pridružio i tri velika dužnika iz Podgorice: Mavru, Harrisa i Bursaća. Prvi je treneru uzvratio s pet poena na samom otvaranju dok se ovaj potonji pokazao posebno našpananim jer je s četiri precizna šuta povukao svoju momčad prema dvocifrenom vodstvu krajem prve dionice. Ušli su Zadrani u ovaj susret vidno nabrijani i s ogromnom željom da se ispere gorak okus iz abaligaške tragedije doživljene u petak u glavnom crnogorskom gradu, pa je momčad Damira Mulaomerovića uspjela održati egal tek u nekoliko početnih minuta. Zadar je pri rezultatu 9:10 ubacio u višu brzinu, te je na krilima spomenutog Bursaća, pa Cartera i Vukovića, odlepršao na ugodnih 10 viška (22:12). Za prikazanu igru u prvoj četvrtini zaslužili su Perinčićevi igrači čak i pljesak nekih dvjestotinjak gledatelja u Jazinama, no nisu se ovacije nastavile u drugoj četvrtini iako je domaći sastav priveo i tu dionicu s plusom. Nezadovoljstvo strategu Zadra posebno je pružio drugi dio te četvrtine kada su mu igrači propustili zgotoviti posao nakon bijega na 16 razlike (34:18, 39:23). Umjesto odlaska na 20 viška, Cedevita je iskoristila jednu dozu smušenosti u domaćim redovima i do odmora svela zaostatak na razumnu mjeru, a s tih 11 poena minusa (44:33) posebno je više nego zadovoljan bio Mulaomerović s obzirom da mu je momčad uspjela u bunar baciti čak 12 lopti.


Gostujuća kapitulacija
Ipak, uzalud je gostujućem treneru bilo to zadovoljstvo kad je Zadar već početkom nastavka osigurao povratak na 16 plusa (51:35). Mavra, Bursać i Vuković inicirali su seriju 7:0 koja je primakla domaći sastav puno bliže pobjedi, koju je trebalo još i potvrditi u preostalih petnaestak minuta. Žilava Cedevita nije bila još uvijek spremna na kapitulaciju, opirala se dobar dio treće dionice ponajviše preko vižljastog Filipovića i hladnokrvnog Batinića, ali onda se u sami smiraj treće četvrtine ukazao Jordano s dva dalekometna šuta za odmak na dotad najvećih 18 plusa (64:46). Nakon toga svi trudi gostujućeg sastava postali su uzaludnima, štoviše upadali su sve dublje i dublje u minus pa je Perinčić mogao u zadnjoj dionici priuštiti korisne minute i svojim najmlađim štićenicima, Paponji i Buljanu. Strijelce u redovima pobjedničke momčadi je predvodio Bursać (14p) dok je odmah iza njega bio mladi Brala (12p). Mavra i Jordano su dodali po 11 dok je Vuković bio peti dvocifreni Zadranin s 10 ubačaja. Kod gostiju je Filipović zabio 13, a Batinić 11 koševa.




Od danas kreće prodaja godišnjih ulaznica
Uoči utakmice protiv Cedevite Junior iz kluba je stigla obavijest o početku prodaje godišnjih ulaznica za sezonu 2021./2022. Cijena za prsten, obiteljski VIP i Press VIP će biti 500 kn, dok će za tribine biti 400 kn. Svi pretplatnici iz sezone 2020./2021. će dobiti 50 posto popusta pri kupnji godišnjih ulaznica za sezonu 2021./2022. Prodaja će se odvijati na blagajni ŠC Višnjik u radnom vremenu ovog tjedna od ponedjeljka do petka, od 10 do 18 sati. Dosadašnji pretplatnici moći će do 14. listopada rezervirati svoja sjedala, a nakon toga sva mjesta će biti puštena u slobodnu prodaju. Već u petak, Zadar će dočekati Cibonu kad će se najveći hrvatski derbi održati u sklopu 3. kola Admiral Bet ABA lige. Za utakmicu protiv Cibone više neće vrijediti pretplate iz sezone 2020./2021. Cijena dnevnih ulaznica ove sezone će biti 50 kn za obiteljski VIP, Press VIP i prsten dok će za tribinu cijena biti 40 kn.


ZADAR 86 – CEDEVITA J. 68
(22:12, 22:21, 20:15, 22:20)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja: 300. Suci: Josip Jurčević, Bojan Kruljac i Branimir Galić.
ZADAR: Crater 8, Harris, Paponja 3, Jordano 11, Brala 12, Vuković 10, Bursać 14, Junaković 2, Buljan, Drežnjak 9, Mavra 11, Luković 6. Trener: Ivan Perinčić.
CEDEVITA JUNIOR: Ogrizović, Radović 6, Kučić 5, Filipović 13, Smajlagić 3, Bundović 9, Miličević 6, Šabić 3, Bošnjak 6, Planinić 4, Jacović 2, Batinić 11. Trener: Damir Mulaomerović.