Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na tečaju 25 povrćara

03.11.2011. 23:00
Na tečaju 25 povrćara


U Srednjoj školi kneza Branimira Benkovac započela je edukacija za zvanje povrćar.
Tečaj za povrćara iznosi 2.800 kn, a od tog iznosa sami polaznici plaćaju 700 kuna, dok ostatak iznosa pokrivaju Zadarska županija i UNDP.
Samu izobrazbu su, kako doznajemo, organizirali zajedničkim snagama Zadarska županija i UNDP zahvaljujući donaciji nizozemske vlade.
Program provodi Učilište za obrazovanje odraslih APIS iz Velike Gorice, a sastoji se od 120 sati teoretske nastave te praktične nastave koja će se odvijati kod poznatih proizvođača povrća s područja županije. Obilazit će se gospodarska imanja gdje će u praktičnom dijelu primjenjivati ono što se naučilo.
Tečaj pohađa 25 osoba s područja Zadarske županije. U učionici Srednje škole kneza Branimira Benkovac zatekli smo buduće povrćare s otoka Pašmana, Paga, gradova Biograda, Obrovca i Nina te susjednih općina.
Kako smo doznali po završetku izobrazbe, stečeno znanje, odnosno zanimanje upisuju se u radnu knjižnicu.
Nastava za povrćare trajat će nešto duže s obzirom na to da nešto kasnije i započinje, a kako je istaknuto, ovakvi tečajevi Zadarskoj županiji su potrebni s obzirom na podatak da se veliki broj stanovnika Zadarske županije bavi povrćarstvom.