Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Održana edukativna radionica za iznajmljivače Nin rivijere

04.11.2018. 09:57
Održana edukativna radionica za iznajmljivače Nin rivijere


Turistička zajednica grada Nina u suradnji s Turističkom agencijom Adriagate iz Splita organizirala je edukaciju za iznajmljivače u Domu kulture u Ninu. Zajednička je to aktivnost u brojnim projektima koje zajedno provode turističke zajednice s područja Nin rivijere tj. turističkih destinacija Nina, Zatona, Privlake, Vrsi i Vira. Na edukaciji je sudjelovalo preko 70 iznajmljivača koji inače predvode svojim smještajem te uvijek žele sljediti nove trendove i služiti se novim marketinškim alatima.
Sve nazočne pozdravila je direktorica Turističke zajednice grada Nina dr. sc. Marija Dejanović koja je ujedno informirala kako je sinergija između pet lokalnih turističkih zajednica koji povijesno i zemljopisno tvore zajedničku mikroregiju rezultirala nizom aktivnosti. Jedna od njih je ova edukacija. Za istaknuti je kako su Turistički uredi već obogaćeni novim visoko kvalitetnim fotografijama Ive Pervana koje su napravljene po najvećim mogućim standardima i te će fotografije posredstvom svog Turističkog ureda moći koristiti svi iznajmljivači za izradu novih web stranica i sličnih promidžbenih aktivnosti. Znameniti hrvatski fotograf Ivo Pervan odradio je veliki dio dogovorenog fotografiranja Nina, Zatona, Privlake i Vrsi, a koje se rade s ciljem zajedničke promidžbe.
Predstavnici agencije Adriagate iz Splita, Antonia Pivac zadužena za marketing i Krešimir Glavan referent zakupa za Zadarsku regiju pozdravili su prisutne iznajmljače i predstavili tvrtku. Nadalje je edukativno predavanje u trajanju od gotovo dva sata održala Antonia Pivac sa slijedećim temama: novi trendovi u turizmu u 2019., poslovanje s portalima i full servis posrednicima, marketing obiteljskog smještaja, objašnjavala je na koji način privući goste uređenom okućnicom, na koji način napuniti smještaj ako je on bez pogleda na more, zašto je važno primati goste s kućnim ljubimcima, kako pripremiti smještaj za fotografiranje i način fotografiranja, kako odgovoriti na pritužbe gosta i istog privoljeti da se ponovno vrati kod istog domaćina, zakonske odredbe privatnih iznajmljivača, promjene u svakodnevnom poslovanju povezano sa GDPR-om.
Domaćini su imali prigode slušati kako u vremenu u kojem su tehnologija i internet potpuno promijenili turističko poslovanje što uspješnije poslovati i unaprijediti svoj odnos sa gostom te ostvariti popunjenost izvan glavne sezone. Vlasnici obiteljskog smještaja susreću se s mnogim izazovima i novim načinima poslovanja, te promjenama zakona i dr. Cilj edukacije je bio pomoći domaćinima u razumijevanju modernog poslovanja, a predavanje je bilo usmjereno na nove trendove u turizmu u nadolazećoj 2019. godini.
Na edukativnom predavanju podijeljeni su materijali Samostalan obilazak Nina i Kućni red koji je koristan za one iznajmljivače koji to još nisu postavili u objekte. (Anđela Zorić)