Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Šime Erlić kandidat za predsjednika zadarskog HDZ-a

04.11.2020. 11:36


Državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić, kandidat je za predsjednika zadarskog HDZ-a. Potvrdu ove informacije dobili smo jučer u lokalnom HDZ-u, a kandidati za potpredsjednike su gradonačelnik Branko Dukić i gradski pročelnik za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, Darko Kasap.
Iako rok predaja kandidatura za rukovodstva stranačkih organizacija traje do petka, činjenica da je Erlić već potvrđen kao kandidat zapravo znači da je i najvjerojatniji budući predsjednik Gradskog odbora. Naime, u HDZ-u Zadarske županije vlada konsenzus po pitanju kandidata te vijest o njegovoj kandidaturi praktično znači da je stranka, kao i uvijek dosad, dala podršku najboljem kandidatu.
Erlić je, pak, ovu čast zaslužio dosadašnjim radom u gradskom Odjelu za EU fondove, kojega je prepoznalo i nadležno ministarstvo, ali i rezultatima na proteklim parlamentarnim izborima. Naime, Erlić je dosad bio voditeljem izbornog stožera zadarskog HDZ-a na nekoliko izbora, pa je tako u srpnju vodio i stranačku kampanju za parlamentarne izbore kada je stranka u Zadru ostvarila izvrsne rezultate.
Iako zbog funkcije državnog tajnika odnedavno živi u Zagrebu, nema sumnje da će Erlić i dužnost predsjednika Gradskog odbora obavljati najbolje što može, što su, uostalom, procijenii i oni koji su »blagoslovili« njegovu kandidaturu.
Ovakav razvoj sistuacije praktično znači da je dosadašnji šef zadarskog HDZ-a, Joso Nekić, pak ispao iz igre te da se njegova najava o povlačenju pokazala točnim. Stranka očito želi nove ljude, a najboljhe rješenje našli su u mladom menadžeru jednog od najvažnijih Vladinih ministarstava.
Izbore za predsjednike općinskih i gradskih organizacija te njihove potpredsjednike HDZ će tako održati u nedjelju, 22. studenog, kada biraju i općinske i gradske odbore te izaslanike za županijske odbore. Za sve organizacije koje nisu uspjele izabrati rukovodstva na način da niti jedan kandidat nije dobio natpolovičnu većinu slijedi drugi krug izbora 6. prosinca, kada su i izbori za Županijski odbor i izaslanike za Opći sabor. Odlukom sa sjednice Nacionalnog vijeća stranke ovo je zapravo nastavak izbora prekinutih ovoga proljeća. Iz stranke poručuju kako će se izbori održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a birališta će otvorena od osam do 19 sati.