Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uhvaćen i pritvoren srpski bjegunac

Autor: Minja Gugić

03.12.2008. 23:00
Uhvaćen i pritvoren srpski bjegunac


Milu Opačića (38), srpskog bjegunca, uhvatili su u ponedjeljak hrvatski policajci dok je ilegalno prelazio granicu između Hrvatske i BiH, kraj Donjeg Srba.
Opačić koji, kako smo saznali, ima dvojno državljanstvo nije se vratio sa slobodnog vikenda u zatvor u Srijemskoj Mitrovici gdje služi kaznu od 14 godina zbog ubojstva Miloša Čučilovića iz Prigrevice i ranjavanja Miladina Miletića, pa je za njim raspisana tjeralica.
Zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice, uhićen je i najprije priveden prekršajnom sucu u Gračacu, a kada je utvrđeno da je za njim raspisana međunarodna tjeralica radi izručenja Srbiji, u utorak navečer priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Zadru, gdje mu je dežurni istražni sudac Ante Anić odredio ekstradicijski pritvor do izručenja Srbiji, a koji može trajati i do dva mjeseca.
Mile Opačić uhićen je i pritvoren nakon što je 15. veljače 2001. godine u naselju Ribarevo hicima iz automatske puške ubio Miloša Čučilovića iz Prigrevice i ranio Miladina Miletića.
Opačić je s Čučilovićem pio ispred lokalne trgovine, nakon čega su se posvađali i potukli. Kako je živio u blizini, u sukob su se uključili i Opačićevi roditelji i supruga. Opačić je u jednom trenutku otišao kući, vratio se s kalašnjikovom i onda izrešetao Čučilovića. Jedan zalutali, odbijeni metak pogodio je i slučajnog prolaznika Miladina Miletića koji je bio teško ranjen. Miloš Čučilović je umro na putu do bolnice.