Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Štićenicima posebno zanimljiva uniforma mažoretkinja

04.01.2011. 23:00
Štićenicima posebno zanimljiva  uniforma mažoretkinja


Drago nam je što je sve više organizacija udruga i različitih skupina koje imaju senzibilitet za osobe od posebne skrbi, a koju naši štićenici itekako osjećaju. Raduju se oni darivanju, ali više daru ljubavi, jer im lijepa riječ i iskazana pažnja znače više od svega, kazao je ravnatelj Mikulić


Nizom različitih posjeta, darivanja i druženja s najmlađima, starijim osobama te  osobama s posebnim potrebama, obilježeno je ovogodišnje predblagdansko i blagdansko vrijeme u Biogradu na  Moru.
Među brojnima, ovogodišnjim su se humanitarnim  događanjima prvi put priključile i biogradske mažoretkinje. Točnije, KUD “Kralj  Tomislav” u čijem sastavu djeluju i mažoretkinje odlučilo je  dati svoj doprinos ovim blagdanskim darivanjima, a za  posjet je izabralo Centar za  rehabilitaciju u Svetom Filip  Jakovu.
Posebnost ovog posjeta je u  prigodnom programu koji je  manja skupina mažoretkinja  izvela za štićenike Centra, što  ih je posebno razveselilo.  Ovaj centar skrbi za stotinjak  štićenika svih uzrasta, među  kojima je i znatan broj mlađih  osoba.
– Imamo skupinu od oko  20-ak mlađih, pokretnijih  osoba, a koji jedva čekaju da  netko dođe u posjet, kazao je  ravnatelj Centra Leonardo  Mikulić dodajući da su imali  dosta posjeta, a posebno pred  blagdane.
– Drago nam je što je sve  više organizacija udruga i različitih skupina koje imaju  senzibilitet za osobe od posebne skrbi, a koju naši  štićenici itekako osjećaju. Raduju se oni darivanju, ali više  daru ljubavi, jer im je lijepa  riječ i iskazana pažnja znače  više od svega, kazao je ravnatelj Mikulić.
I doista trebalo je samo  vidjeti radost na njihovim licima, osjetiti toplinu tih mladih ljudi, ali i posebno lijep  odnos koji imaju sa svim  osobljem. Jer uzajamna ljubav i pažnja vidljivi su iz  svakog pokreta. Posjet biogradskih mažoretkinja bio je  posebno zanimljiv jer su djevojke plijenile pozornost svojim odorama i dakako plesnim točkama koje su štićenici  pozdravili velikim  oduševljenjem.
Darovi i slatkiši ovog su  puta ostali u drugom planu,  jer su nakon plesa svi htjeli  razgovarati s mažoretkinjama, bolje razgledati uniformu  i posebno štapove te ih pokušali zavrtjeti. Nakon  druženja domaćini su također  darivali svoje gošće paketićima slatkiša koje su za njih  pripremili, ali im pokazali i  kako to oni plešu kada su  raspoloženi, a ovaj put to  raspoloženje bilo je doista  veselo.