Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Građevinari na godišnjem do ponedjeljka

04.01.2012. 23:00
Građevinari na godišnjem do ponedjeljka


Kada se građevinari vrate, radovi će se, kaže dr. Nakić, nastaviti uobičajenim tempom


Nakon što je uoči Božića, umjesto Alkoma, glavni nositelj radova na izgradnji poliklinike na zadarskoj Relji, postala tvrtka Cetina d.d. iz Sinja, građevinari su otišli na kolektivni godišnji odmor. Iz tog razloga, gradilište na Relji miruje dva tjedna. Povratak građevinara, najavljen je nakon blagdana, točnije u ponedjeljak, 9. siječnja.
Te informacije potvrđuje dr. Dario Nakić, ravnatelj Opće bolnice Zadar, navodeći kako je godišnji odmor građevinara, razlog mirovanja gradilišta poliklinike na zadarskoj Relji. Kada se oni vrate, u ponedjeljak, 9. siječnja, radovi će se, kaže dr. Nakić, nastaviti uobičajenim tempom.
Podsjetimo, umjesto Alkoma, čiji je vlasnik Mirko Vuković, glavni dioničar propale Credo banke, glavni nositelj radova na izgradnji poliklinike na zadarskoj Relji, sada je tvrtka Cetina d.d. iz Sinja. Ugovor s Cetinom, uoči blagdana potpisalo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, odnosno bivši ministar Darko Milinović, kako bi u slučaju eventualne blokade Alkoma, koju je realno očekivati, financijska sredstva nesmetano mogla teći preko tvrtke Cetina.
U pitanju je investicija od 139 milijuna kuna, koje kreditira Europska razvojna banka. Taj novac je do sada Ministarstvo zdravstva distribuiralo preko Alkoma, a novim ugovorom sredstva idu preko Cetine. To ne bi trebalo utjecati na stanje na gradilištu poliklinike gdje se uoči blagdana dovršavala trafostanica, koja je novi objekt, i uređivali pregradni zidovi unutar zgrade poliklinike. Najavljeni rokovi izgradnje nisu se mijenjali, tako da bi poliklinika trebala biti gotova u ožujku 2013. godine.