Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U tijeku čišćenje i zatvaranje zgrade u Marini Zadar

05.02.2019. 08:25
U tijeku čišćenje i zatvaranje zgrade  u Marini Zadar


U dijelu zgrade u Marini Zadar, u kojem je 9. prosinca podmetnut požar prilikom kojeg je oštećeno više od 300 četvornih metra prostora, u tijeku je čišćenje i zatvaranje objekta.
Kako saznajemo od direktora Tankerkomerca, Roberta Motušića, prostor će se dovesti u urednije stanje i, što je najvažnije, zaštiti od novih provala i potencijalnih opasnosti. Podsjećamo, u zgradi je nekad bio kasino, a kako je već dulje vrijeme prostor napušten, u njemu su se noću skupljali mladi.
– Sve je bilo puno izgorene plastike i smeća, što ćemo sada izbaciti. Stakla je bilo posvuda što smo odmah nakon požara očistili. Slijedi zatvaranje prostora. Cilj je to urediti prije sezone da ne zjapi tako uništeno, kazao je Motušić dodavši kako je puno posla.
– Radimo već danima, gorio je dosta velik prostor, ali kroz nekoliko dana sav posao će biti završen, kazao je.
Na pitanje je li počinitelj uhvaćen, a s obzirom da su nadzorne kamere prije izbijanja požara snimile određene kretnje, Motušić nam nije znao dati odgovor, već nas je uputio na policiju.
Iz Policije smo dobili odgovor kako je istraživanje još u tijeku.
– Kriminalističko istraživanje i dalje traje, poduzimaju se izvidi u svezi kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, priopćili su iz Policije.