Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Građanin predao automatsku pušku i 600 komada streljiva

06.02.2020. 09:00


U slopu akcije »Manje oružja – manje tragedija« svi građani, bez bojazni od ikakvih sankcija, policiji mogu predati automatsko vatreno oružje, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, razna minsko-eksplozivna sredstva i slične predmete koji mogu izazvati neželjene posljedice, priopćili su jučer iz PU zadarske napominjući kako je i u ponedjeljak jedan građanin iskoristio tu priliku i policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu PU zadarske predao automatsku pušku i 600 komada streljiva.
Iako se ova akcija provodi već godinama, podaci o broju vatrenog oružja, streljiva i minsko-eksplozivna sredstva koje su građani zadarskoj policiji predali tijekom protekle, 2019. godine, ukazuju da je tog naoružanja uokolo još jako puno što ujedno i predstavlja opasnost da netko nastrada.
Prema policijskim podacima tijekom protekle 2019. godine, građani predali ukupno 8,3 kilograma eksploziva te 167 komada rasprskavajućeg oružja, od čega 124 ručne bombe, 22 mine i 21 komad ostalih minsko-eksplozivnih sredstava. Također, predana su i 33 komada vatrenog oružja i to 10 komada automatskog i tri poluautomatskog oružja, 11 komada repetirajućeg te devet revolvera i pištolja, a na popisu je i 17.603 komada streljiva za dugo i kratko naoružanje.


»Ovom prilikom pozivamo građane da i dalje dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja posjeduju
PU zadarska


– Ovom prilikom pozivamo građane da i dalje dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja posjeduju. Nakon poziva na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji, po navedene predmete će doći policijski službenici te ih od građana preuzeti na siguran način. Također, u slučaju pronalaska navedenih predmeta pozivamo građane da se odmah jave policiji te da pronađene predmete ne diraju ili pomiču, kako ne bi došlo do aktiviranja pronađenih predmeta, a time moguće i do neželjenih posljedica. Svi građani koji se žele pridružiti spomenutoj akciji, te na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, dodatne informacije mogu dobiti i pozivom na besplatan broj telefona 0800 8892, poručuju iz PU zadarske.