Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mršić: Cibona u polufinalu ili finalu, svejedno

05.02.2021. 10:50


Jučer je u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u Zagrebu održan ždrijeb polufinala Kupa »Krešimir Ćosić«. Parove je, u prisutnosti predstavnika klubova sudionika, izvukla Ana Ćosić Pajurin, kćer legende europske i svjetske košarke Krešimira Ćosića čije ime natjecanje nosi. Loptice su u polufinalu spojile lanjske finaliste Zadar i Cibonu, dok će na drugoj strani ždrijeba put do velikog finala tražiti Split i Furnir.
– Zapao nas je najteži suparnik u polufinalu, međutim na putu do naslova ionako moramo pobijediti u dvije utakmice i sasvim je svejedno igramo li protiv Cibone u polufinalu ili finalu. Momčadi koje pucaju na vrh u turnir ulaze s istim ambicijama te ne postoji čisti papirnati favorit – kazao je Veljko Mršić koji će »braniti« Krešin pokal osvojen prošle godine pred devet tisuća navijača u izvrsnoj atmosferi na Višnjiku.


Sve za finale
Zadranima su do prve prilike za trofej ostala još dva izazova, oba protiv Splita na Gripama. Prvo će u HT Premijer ligi u subotu pokušati pobjeći »Žutima« na četiri pobjede prednosti u hrvatskom prvenstvu, dok će dan kasnije na istom mjestu odmjeriti snage sa Splićanima i u regionalnom natjecanju.
– Cibona je, valja to kazati, u nešto povoljnijem položaju od nas jer za vikend ne igra ABA ligu. Posljednji susret pred polufinale igra u subotu protiv Furnira te će imati nešto više vremena za pripremu. No, što je tu je. Igra se samo jedna utakmica, u našoj dvorani, i učinit ćemo sve što je u našoj moći da se plasiramo u finale. Do dvoboja je ostalo još šest dana te se nadam da neće biti ozljeda i da ćemo kompletni ući u susret – rekao je 49-godišnji stručnjak na klupi Zadra.


Cibona se diže
Zagrepčani su se prije nekoliko dana odlučili na rijetko viđen potez te su nakon dvije uzastopne pobjede u regionalnoj ligi i manje od dva tjedna pred završnicu kupa promijenili trenera. Ivana Velića je zamijenio Vladimir Jovanović pred kojim je nezahvalan zadatak borbe za domaće trofeje uz istovremeni razvoj mladih igrača, sve to u situaciji kada plaće kasne po nekoliko mjeseci.
– Njegovim dolaskom nešto će se zasigurno promijeniti. Cibona je i prije smjene Velića dobro igrala te je relativno lagano dobila posljednje dvije utakmice u ABA ligi protiv Borca i Krke. Dizali su se, bili su u dobrom stanju te ćemo vidjeti kako će na njih utjecati dolazak novog trenera – dodao je Mršić.
Polufinala su na rasporedu su 10. veljače, a veliko finale će se odigrati na neutralnom terenu tri dana kasnije.
 




Nastavljamo zajednički raditi
Zbog problema s neugodnim koronavirusom trener Mršić posljednjih je nekoliko tjedana bio »izvan pogona« te je momčad na treninzima i utakmicama vodio pomoćnik Ivan Perinčić. Srećom, Mršiću se stanje poboljšalo te se uspio dovoljno oporaviti da se priključi momčadi pred bitne susrete protiv Splita i pred lov na prvi ovosezonski trofej.
– Vratio sam se prije tri dana te sam preksinoć vodio prvi trening. I dalje nisam sto posto zdrav pa više pomažem sa strane. Perinčić i Mandir su napravili jako dobar posao u proteklom razdoblju i nastavljamo zajednički raditi – kazao je Mršić.