Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Spremna je i dodatna »ordinacija« na Višnjiku

05.02.2021. 11:04


Sljedeći tjedan u Zadarsku županiju trebale bi početi dolaziti veće količine cjepiva čime bi počelo sustavno cijepljenje žitelja naše županije. Za početak bi se cijepljenje trebalo odvijati u ordinacijama obiteljske medicine, ali ukoliko se pokaže kako je prevelik interes za cijepljenje, ono bi se moglo preseliti u Press centar ŠC-a Višnjik.
– Smatram kako bi se cijepljenje građana trebalo prvenstveno organizirati u ordinacijama obiteljske medicine. Naime, izabrani liječnici omogućit će građanima cijepljenje u svojim ambulantama, a mi ćemo im dostavljati cjepiva. Međutim, ukoliko oni budu preopterećeni zahtjevima građana i ako neće moći u datom trenutku pokriti cijepljenje, mi možemo u roku od 24, odnosno najkasnije 48 sati, osposobiti ordinaciju u Dvorani Krešimira Ćosića gdje će moći raditi naša tri tima, rekao nam je Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar.
Istaknuo je kako dinamika cijepljenja ovisi o dinamici kojom će dolaziti cjepivo i o količinama koje dobiju.
I Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik potvrdio nam je kako su ih posjetili epidemiolozi te su pregledali prostor i ustvrdili kako je prostor idealan za organizaciju cijepljenja, ukoliko se za tim pokaže potreba.
​Škrgatić nam je rekao kako u slučaju potrebe mogu brzo organizirati i dodatne punktove u Biogradu, Benkovcu i Pagu.
– Moja procjena je da će timovi primarne zdravstvene zaštite moći pružiti punu uslugu cijepljenja svojim pacijentima, a mi smo podrška i dodatno osiguranje da svi dobiju cjepivo u najbržem roku, rekao nam je Škrgatić dodavši kako će o daljnjih informacijama na vrijeme obavijestiti sve zainteresirane.