Spremna je i dodatna »ordinacija« na Višnjiku

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Provođenje cijepljenja
Ukoliko ambulante obiteljske medicine budu preopterećene zahtjevima građana i ako neće moći u datom trenutku pokriti cijepljenje, mi možemo u roku od 24, odnosno najkasnije 48 sati, osposobiti ordinaciju u Dvorani Krešimira Ćosića gdje će moći raditi naša tri tima, rekao nam je Zoran Škrgatić, ravnatelj ZJZ-a Zadar
ŠC VIŠNJIK
Cijepljenje bi se, ukoliko bude potrebno moglo provoditi i u prostoru ŠC-a Višnjik

Sljedeći tjedan u Zadarsku županiju trebale bi početi dolaziti veće količine cjepiva čime bi počelo sustavno cijepljenje žitelja naše županije. Za početak bi se cijepljenje trebalo odvijati u ordinacijama obiteljske medicine, ali ukoliko se pokaže kako je prevelik interes za cijepljenje, ono bi se moglo preseliti u Press centar ŠC-a Višnjik.
- Smatram kako bi se cijepljenje građana trebalo prvenstveno organizirati u ordinacijama obiteljske medicine. Naime, izabrani liječnici omogućit će građanima cijepljenje u svojim ambulantama, a mi ćemo im dostavljati cjepiva. Međutim, ukoliko oni budu preopterećeni zahtjevima građana i ako neće moći u datom trenutku pokriti cijepljenje, mi možemo u roku od 24, odnosno najkasnije 48 sati, osposobiti ordinaciju u Dvorani Krešimira Ćosića gdje će moći raditi naša tri tima, rekao nam je Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar.
Istaknuo je kako dinamika cijepljenja ovisi o dinamici kojom će dolaziti cjepivo i o količinama koje dobiju.
I Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik potvrdio nam je kako su ih posjetili epidemiolozi te su pregledali prostor i ustvrdili kako je prostor idealan za organizaciju cijepljenja, ukoliko se za tim pokaže potreba.
​Škrgatić nam je rekao kako u slučaju potrebe mogu brzo organizirati i dodatne punktove u Biogradu, Benkovcu i Pagu.
- Moja procjena je da će timovi primarne zdravstvene zaštite moći pružiti punu uslugu cijepljenja svojim pacijentima, a mi smo podrška i dodatno osiguranje da svi dobiju cjepivo u najbržem roku, rekao nam je Škrgatić dodavši kako će o daljnjih informacijama na vrijeme obavijestiti sve zainteresirane.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno