Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Proljeće uranilo u Zadar

Autor: Vanja Mirčeta

04.03.2013. 23:00
Proljeće uranilo u Zadar

Foto: A. SITNICA



Toplo vrijeme se nastavlja, zapuhat će jugo, očekuje nas i nešto oborina no sve je to zanemarivo. Idući tjedan očekuje nas još stabilnije vrijeme, ali i standardna marčana bura. No proljeće je stiglo rano i pružit će nam puno lijepih sunčanih dana, istaknuo je meteorolog Duško Kraljev


Nakon višemjesečnoga, dugotrajnog kišnog razdoblja, napokon je stiglo dulje sunčano razdoblje. Temperature su posljednjih dana porasle do onih pravih proljetnih te na sunce izvukle brojne Zadrane koji su uživali u pravom proljeću, provodeći vrijeme ispijajući kave, družeći se na otvorenom, dok su djeca okupirala igrališta, Forum, odnosno sve prostore na kojima je bilo sunca za vedrije raspoloženje.
Po riječima meteorologa Duška Kraljeva ovakvo vrijeme će se nastaviti i dalje bez nekakvih značajnijih promjena.
– Toplo vrijeme se nastavlja, zapuhat će jugo, očekuje nas i nešto oborina no sve je to zanemarivo. Idući tjedan očekuje nas još stabilnije vrijeme, ali i standardna marčana bura. No proljeće je stiglo rano i pružit će nam puno lijepih sunčanih dana. Iako je ove zime bilo dosta kiše, mislim da ćemo ipak na kraju opet tražiti nešto kiše u proljeću. Naime, kažu da je za poljoprivrednike dobro da je ožujak suh, a travanj kišovit, kaže Kraljev.