Mala knjižnica u Kožinu na veliku radost djece

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Jučer otvorena nova Knjižna stanica Gradske knjižnice Zadar
U Kožinu ćemo, kao uostalom i u svim našim drugim ispostavama, poticati čitanje, kroz radionice i razne druge aktivnosti. Korisnicima ćemo omogućiti da se u ovom novom prostoru mogu izraziti i na kreativan način. Željni smo vaših prijedloga i ideja za čitanje i buduća druženja, poručila je Kamber - Kontić
Vedran SITNICA
Na svečanom otvorenju Knjižnične stanice u Kožinu

Na veliku radost i veselje najmlađih jučer je u Kožinu svečano otvorena nova Knjižnična stanica Gradske knjižnice Zadar. Osim djece i lokalaca, na otvorenje su došli gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima iz UO-a za kulturu i sport, te odgoj i obrazovanje, zatim predsjednik MO-a Mario Medić, ravnatelj OŠ Petra Preradovića Ante Barać i ravnateljica DV-a Sunce Mirjana Miočić.

«Dobro stablo«

Priča »Dobro stablo«, kojom je počeo program otvorenja, poučna je priča za male, ali i one starije, predstavlja samo jedno od bogatstava koje čitanje donosi, jer svaka knjiga kao i čovjek kojeg sretnemo na životnom putu, može nas oplemeniti, obogatiti i naučiti ako to dozvolimo.
- Knjižnična stanica Kožino najnovija je sastavnica Gradske knjižnice Zadar, kojom širimo svoju mrežu i postajemo dostupni većem broju članova naše zajednice. Raduje nas što su nam upravo škola i vrtić prvi susjedi te vjerujemo da ćemo uspješno surađivati. Vjerujem da će novi prostor Knjižnične stanice u Kožinu postati mjestom okupljanja i druženja. Moramo zahvaliti i članovima lokalnog MO-a, koji su svojim entuzijazmom i susretljivošću pomogli realizaciji ovog našeg projekta te nam ukazali kako je upravo Kožino mjesto koje svojim dolaskom možemo oplemeniti, istaknula je Matea Bakmaz iz Gradske knjižnice i dodala kako im je drago što su članovi MO-a bili aktivno uključeni u izvedbu posljednjih detalja.
- Ne možemo ne spomenuti i najmlađe Kožinjance, koji su dugo prije otvorenja zapitkivali kada će sve biti završeno te kada će se moći početi družiti u svojoj maloj knjižnici, kazala je Bakmaz i dodala kako je upravo knjižnica savršeno mjesto za njihova druženja.

Mjesto za druženje i zabavu

Ravnateljica Gradske knjižnice Zadar Doroteja Kamber - Kontić u svom je govoru istaknula kako su u prostoru knjižnice na lijepi način povezali kulturu i školstvo te pokazali da se zajedničkom dobrom suradnjom može puno ostvariti.
- Pred nama je širenje mreže knjižničnih usluga na području grada Zadra te se aktivno pripremamo za što skorije useljenje u novi odjel u Providurovoj palači i budućem Centru za suvremenu kulturu, umjetnost i mlade. Do kraja godine putem županije krenut će i novi biblio-kombi. Iza nas je također i Godina čitanja, koju smo obilježili intenzivnim radom i raznolikim aktivnostima. U Kožinu ćemo, kao uostalom i u svim našim drugim ispostavama, poticati čitanje, kroz radionice i razne druge aktivnosti. Korisnicima ćemo omogućiti da se u ovom novom prostoru mogu izraziti i na kreativan način. Željni smo vaših prijedloga i ideja za čitanje i buduća druženja, poručila je Kamber - Kontić, dok je Branko Dukić, gradonačelnik Zadra članovima MO-a Kožino i Gradske knjižnice zahvalio na njihovoj hvalevrijednoj inicijativi i trudu.
- Djeco, vjerujem da svi volite čitati knjige, jer je knjiga sredstvo koje se nikad ne smije zaobići u životu. Knjige nam daju znanje koje nam je u životu potrebno. Nadam se kako vam ova mala knjižna stanica neće služiti samo za podizanje obvezne školske lektire, već i kao mjesto gdje ćete se zajedno družiti i učiti. Vodite se svojom radoznalošću, čitajte i uživajte u otkrivanju svijeta oko sebe, poručio je gradonačelnik Dukić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)