Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Popisivači se još ne snalaze

04.04.2011. 22:00
Popisivači se još ne snalaze


Popis stanovništva tek je započeo, a već se javljaju građani koji se žale na pogreške. Naime, tijekom jučerašnjeg dana nazvalo nas je nekoliko osoba koje su se žalile da su ih na kućnim vratima dočekale obavijesti o ponovnom dolasku popisivača na kojima uopće nije bilo podataka kada će popisivači ponovno doći.
– Prijavljen sam na Maloj Ravi i kada sam jučer došao do stana na vratima me dočekala obavijest o dolasku popisivača na kojoj je pisalo kako su bili 4. veljače te me nisu zatekli, bez datuma kada će ponovno doći te da se javim na broj telefona ili u Popisni centar Zadar, za koji nije pisalo na kojoj se adresi nalazi. Po svemu tome čini mi se da je popisivač nepismen, kazao nam je Vladimir Radin dodajući kako mu nije jasno da osoba koja ne zna ispuniti tu obavijest može raditi kao popisivač, iako on zna fakultetski obrazovanu osobu koja nije dobila isti posao.
U prilog ovome što govori dao nam je i kopiju obavijesti koja ga je dočekala na vratima.
Slična situacija se dogodila i Ivanu Šariću iz Zadra, koji je na obavijesti, umjesto dana ponovnog dolaska popisivača, pronašao rukom dopisano – napišite kada vam odgovara da dođem ponovno.
– Na obavijest koju sam pronašao na vratima nije bio upisan ni broj telefona na koji da se javim, niti adresa popisnog centra. Možda su popisivači mislili da na taj papir dopišem kada mi odgovara da se javim, ali nisam želio ostavljati papir tako da ga djeca ne bi bacila. Zanima me samo adresa ili telefonski broj popisnog centra kako bi znao kome se javiti, kazao nam je Šarić.
Vladimir Ostojić, instruktor u Popisnom centru Zadar kazao je kako su popisivači obaviješteni da trebaju ispuniti podatke na obavijesti te da su to vjerojatno nehotične pogreške.
– Popisivači se uhodavaju i za dan ili dva više neće biti grešaka. Napomenut ću kontrolorima da ponovno ukažu pažnju popisivačima na ispunjavanje i vjerujem kako ovih grešaka više neće biti, kazao je Ostojić.