Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ugljanu 1. i 2., Pašmanu 3. mjesto

04.04.2012. 22:00
Ugljanu 1. i 2., Pašmanu 3. mjesto


Mi smo prezadovoljni ovim uspjehom i ovakvim rezultatima sada trebamo ići na državno natjecanje koje će se održati u Rijeci na Korzu od 11. do 13. svibnja, kaže nam Željka Pasariček


Mažoretkinje otoka Ugljana i mažoretkinje otoka Pašmana vratile su se s upravo održanog Regionalnog prvenstva mažoretkinja u Karlovcu gdje su osvojile nekoliko vrijednih nagrada. U kategoriji solo neformacija prvo je mjesto osvojila Anđela Perin, članica mažoretkinja otoka Ugljana iz Kali. Mažoretkinje otoka Ugljana u formaciji juniori osvojile su 2. mjesto, a mažoretkinje otoka Pašmana su osvojile 3. mjesto u formaciji kadeti.
Na prvenstvu u Karlovcu održanom za zapadnu i južnu regiju su ugljanske i pašmanske mažoretkinje bile jedine predstavnice južne regije, kazala nam je njihova voditeljica Željka Pasariček, koja je mažoretkinje na Ugljanu organizirala prije 6, a na Pašmanu prije 5 godina.
– Natjecali smo se u formaciji “kadeti”, djeca od 8 do 11 godina s otoka Pašmana i osvojile su 3. mjesto iza Pule i Ogulina. U formaciji “juniori” su se natjecale mažoretkinje otoka Ugljana, osvojile su 2. mjesto iza Pule i ispred Gospića. U formaciji “solo” je prvo mjesto osvojila naša Anđela Perin iz mažoretkinja otoka Ugljana, 2. je bila Pula, a 3. Gospić. Mi smo prezadovoljni ovim uspjehom i ovakvim rezultatima sada trebamo ići na državno natjecanje koje će se održati u Rijeci na Korzu od 11. do 13. svibnja, kaže nam Željka Pasariček koja je potom istaknula da je ugljanskim i pašmanskim mažoretkinjama za nastup na važnom i atraktivnom okupljanju potrebna i pomoć lokalne zajednice.
– Trebat će nam velika financijska pomoć jer su hoteli jako skupi, autobus isto, a plaća se i članarina Savezu i akontacije, tako da ćemo trebati veliku podršku i potporu naših općina Preko, Kali, Tkon i Pašman, rekla je Željka Pasariček.
Mažoretkinje s otoka Ugljana i Pašmana registrirane su u KUD-u Preko i u njima je aktivno pedesetak djevojčica i djevojaka. Voditeljica i trenerica Pasariček posebno je pohvalila roditelje s otoka Pašmana koji su joj velika podrška u radu s mažoretkinjama. Također je zahvalila Općini Preko koja financijski najviše pomaže rad mažoretkinja, kao i Općini Tkon koja je najviše pomogla za ovo prvenstvo te “Kali Tuni” koja je sponzorirala trenirke za mažoretkinje s oba otoka.
Ugljanske i pašmanske mažoretkinje počele su već prošle godine osvajati pehare, a uspjehom na netom održanom Regionalnom prvenstvu u Karlovcu još su više pronijele ime svojih otoka na ponos svih njihovih mještana. Stoga bi trebalo biti u općem interesu da svakako odu na predstojeće Državno prvenstvo u Rijeku, kao jedine predstavnice ne samo Zadarske županije, nego i čitave Dalmacije i južnohrvatske regije općenito.
Zbog velikih troškova koji prate odlazak na Državno prvenstvo mažoretkinja na riječkom Korzu od 11. do 13. svibnja, Željka Pasariček je izrazila molbu svima koji im mogu pomoći da to i učine da bi, ne samo otoci Ugljan i Pašman, nego i Zadarska županija imali svoje predstavnike na ovom natjecanju. Pomoć se može uplatiti na račun mažoretkinja Ugljana i Pašmana: 2407000-1100045024, poziv na broj 3009.