Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ninčević i Župan i dalje odlične

Autor: Zrinka Grancarić

04.04.2013. 22:00
Ninčević i Župan i dalje odlične


Tonči Stipanović prvi je u Laseru nakon četiri dana regate Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Enia Ninčević i Romana Župan i dalje su odlične treće u ženskom 470, Pavle Kostov i Petar Cupać stigli su do sedmog mjesta u 49er-u. Još su dva dana regate
Izvrsne vijesti iz Palma de Mallorce nakon napornog prvog dana finala regate Svjetskog Kupa. Tri plova su odjedrile sve discipline po deset do 20 čvorova, a hrvatski jedriličari opet su bili na razini zadatka.
Tonči Stipanović prvi je u konkurenciji skoro 120 Lasera. Najbolji mogući dar darovao je Tonči tako i svom treneru Jozi Jakeliću, kojem je danas rođendan.
– Prvi i treći plov odlično, dvije pobjede, iako sam mislio da neću imati dovoljno snage u zadnjem plovu, no moj kondicijski trener Veljko Velimirović dobro me pripremio i hvala mu. U drugom sam loše startao, od početka nisam bio u ritmu, tako da je tu bio malo lošiji ulaz. Zasad sve dobro, prognoza za sutra je laganiji vjetar, što mi odgovara i nadam se da ću ostati u vrhu – razmišlja Tonči.
Na 31. mjestu je Filip Jurišić, dok je 67. Toma Višić.
U ženskom 470 stabilno treće mjesto i dalje drže Enia Ninčević i Romana Župan.
– Prvi plov je bio promijenjiv, što se vidi i po rezultatima, sve bolje posade su ušle u cilj iza petog mjesta. U slijedeća dva plova vjetar je pojačao pa je sve sjelo na svoje mjesto. Bile smo šeste i dva puta četvrte, možda smo mogle i koji bod manje, ali negdje smo dobile, negdje izgubile, tako da smo sve u svemu zadovoljne. Sad treba dobro odmoriti, jer slijede dva odlučujuća dana – rekla je Romana Župan.
Na broju jedan nema promjena, prve su Britanke Wegeulein/Mcintyre.
Odličan dan i za Pavla Kostov i Petra Cupaća koji su napredovali na sedmo mjesto u 49eru.
– Moglo je i bolje da nismo izletjeli na startu zadnjeg plova dana pa smo diskvalificirani za to jedrenje, srećom to smo mogli odbaciti. Osmo i drugo mjesto u prethodna dva jedrenja, sve jako dobro – ispričao je Pavle Kostov.
Prvi su Njemci Heil/Plossel.
Napredak i za Luku Mratovića na dasci, popeo se na već više nego dobro 13. mjesto. Milan Vujasinović je 19. u Finnu. Na dasci vodi Španjolac Ivan Pastor Lafuente, a u Finnu Britanac Giles Scott, svjetski i europski prvak 2012. koji nije predstavljao Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama lani, bez obzira na te vrhunske rezultate. Ta čast je ipak pripala legendarnom Benu Ainsliu, koji, kako je poznato nije iznevjerio, uzeo je olimpijsko zlato. Sutra još dva flotna plova, a u subotu nadmetanje za odličja.