Marin Boško: Ne želim se prepucavati s Martinovićem preko medija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Sukob u općinskom vrhu Kukljice
Općinsko vijeće je u prosincu donijelo odluku o isplati božićnica umirovljenicima starijima od 65 godina, a evo Uskrs je pred vratima, a naši umirovljenici nisu vidjeli još ni »b« od božićnica, ističe Martinović
Velimir BRKIĆ
Marin Boško, načelnik Općine Kukljica

»Svako naše malo smišno misto ka da je od cakla sve se vidi, sve se čuje, svi se znaju, sakrit se ne može…« pjevao je Boris Dvornik i u kratkim crtama opisao život u dalmatinskim selima. Sve se čuje i sve se zna i o Kukljici, malom mjestu od oko sedamsto stanovnika na otoku Ugljanu. Načelnik Općine od 2013. godine je nezavisni Marin Boško, koji je, pak, u dva mandata ranije kao HDZ-ovac obnašao dužnost zamjenika načelnika. U Kukljici su održani i prijevremeni lokalni izbori 2015. godine i načelnik Boško je ponovno reizabran na funkciju. Od zadnjih lokalnih izbora situacija je drugačija. Iako je Boško ostao načelnik Općine pobijedivši HDZ-ovu Rajnu Grzunov za tek pet glasova, u Općinskom vijeću većinu ima šarolika desno-lijeva koalicija sastavljena od HDZ-a, Akcije mladih, SDP-a, HSS-a i Centra.
Na čelu Vijeća je nezavisni Ante Boris Martinović koji redovito, putem društvenih mreža i vlastite web stranice obavještava svoje sumještane o radu Vijeća, objavljuje zapisnike Općinskog vijeća, a nedavno je načelnika javno prozvao da je lažljivac zbog neisplate božićnica umirovljenicima.

Teške riječi

- I danas stojim pri svojoj izjavi i tekstu u kojem sam ga nazvao lažljivcem, jer on nama jedno govori na sjednicama Vijeća, a drugo sprovodi u odluke, govori predsjednik Vijeća Ante Boris Martinović i objašnjava kako načelnik ne poštuje rad Vijeća.
- Općinsko vijeće je u prosincu donijelo odluku o isplati božićnica umirovljenicima starijima od 65 godina, a evo Uskrs je pred vratima, a naši umirovljenici nisu vidjeli još ni »b« od božićnica. Smiješno je kako načelnik nije ispoštovao i izrealizirao odluku Vijeća, koju je, pak, sam predložio, a Vijeće je jednoglasno prihvatilo, ističe Martinović i napominje kako je Marin Boško prvo obećavao isplatu jednokratne pomoći - božićnice, a kasnije je krivicu svalio na Općinsko vijeće. Također spominje i, po njemu, sumnjivu isplatu božićnica prije nekoliko godina.

Martinović najavljuje kaznenu prijavu protiv načelnika

- Načelnik se opravdavao kako kao Vijeće nismo na vrijeme reagirali, kako je već došla Nova godina i da je nemoguće to više izvesti. Svi smo upoznati s činjenicom kako je načelnik prije nekoliko godina, prigodom božićnih blagdana bez javnog poziva isplaćivao svojim glasačima, njih 48, po 500 kuna, bez ikakvog pisanog traga, priča predsjednik Vijeća i tvrdi kako će u nadolazećim danima podnijeti kaznenu prijavu protiv Marina Boška zbog nenamjenskog trošenja javnog novca.
- Sad sam dosta zauzet, ali ću zasigurno u nadolazećim danima podnijeti kaznenu prijavu protiv Boška koji troši novac nenamjenski i ne poštuje Vijeće kao instituciju. Nismo mu prihvatili polugodišnji izvještaj, jer nam nije dostavio tražene podatke, račune i narudžbenice, objašnjava naš sugovornik i na pitanje o funkcioniranju Općinskog vijeća odgovara kako je zadovoljan radom i angažmanom vijećnika.

Tri puta protukandidat Bošku

- Vijećnici rade dobar posao, većinu odluka donosimo jednoglasno i nema povišenih tonova. Ali kažem, ispadamo potpuno beskorisni jer načelnik ignorira naše donesene odluke, zaključuje Martinović.
Za komentar smo upitali i prozvanog načelnika Marina Boška koji je kratko kazao kako se ne želi prepucavati s Martinovićem preko medija.
- Ne želim se prepucavati s gospodinom Martinovićem na ovakav način, preko medija, zbog svih mještana Kukljice, ali i Općine kao institucije. Martinović je bio tri puta moj protukandidat, a četiri puta kandidat na izborima i to sve govori o njegovom radu i djelovanju. Ne mislim se spuštati na njegov nivo, kazao je prozvani načelnik.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno