Pelješki most razgledalo preko 100 županijskih umirovljenika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Matica umirovljenika Zadarske županije pohodila hrvatski jug
Prva postaja na ovom dugo pamtljivom izletu bilo je odmorište Krka na autocesti A1, vidikovcu s pogledom na Skradin, gdje je preko 100 umirovljenika iz Sukošana, Debeljaka, Bibinja, Zadra i okruženja marendalo. Nakon razgledanja impresivnog Pelješkog mosta i selfija za društvene mreže za bogatim stolom se ručalo u hotelu Merlot – Opuzen, u srcu doline Neretve, kazao je Milivoj Dujela, predsjednik županijske Matice umirovljenika
Dragan BRKIĆ
Umirovljenice nisu skrivale svoje zadovoljstvo

Matica umirovljenika Zadarske županije organizirala je jednodnevni izlet na jug Hrvatske, dolinu Neretve s razgledanjem impresivnog Pelješkog mosta. Na izletu je bilo oko 100 članova, jedan autobus su dupkom napunili Sukošanci i Debeljačani iz Matice umirovljenika općine Sukošan, dok su drugi autobus napunili Bibinjci, Zadrani i drugi.
- Prva postaja na ovom dugo pamtljivom izletu bilo je odmorište Krka na autocesti A1, vidikovcu s pogledom na Skradin, gdje je preko 100 umirovljenika marendalo. Nakon razgledanja impresivnog Pelješkog mosta i brojnih selfija za društvene mreže za bogatim stolom se ručalo u hotelu Merlot – Opuzen, u srcu doline Neretve. Glavno jelo je bilo ispod peke, na zadovoljstvo svih izletnika, naših članova koji su prepuni dojmova s izleta ponijeli brojne lijepe uspomene, kazao je Milivoj Dujela, predsjednik županijske Matice umirovljenika.

Toliko grandiozan, lijep i velik most

Pelješki most premošćuje Malostonski zaljev, kaže on, spaja dvije obale, neretvansku i pelješku, dva naselja, Komarnu na kopnu i Brijestu na poluotoku Pelješcu.
- Na vidikovcu ponad Komarne zastaju putnici pa fotografiraju most koji je spojio hrvatski sjever i jug. To je jedno fascinantno, strateško postignuće hrvatskoga naroda i hrvatske države, istaknuo je Dujela.
Visina ovoga mosta je 55 metara, on je 20 metara viši nego mostovi na Velikim jezerima, a samo je desetak metara niži nego mostovi na Bosporu.
- Ovaj je most toliko grandiozan, toliko lijep i toliko velik da bi ispod njega, da je slučajno i dalje u funkciji, Titanik mogao bez problema proći, reći će Ante Jerak – Špaca, predsjednik Matice umirovljenika općine Sukošan.

Tri godine slagan kao lego kocke

Projekt povezivanja hrvatskoga juga s ostatkom zemlje je vrijedan 550 milijuna eura i sufinanciran iz EU-a iznosom od 357 milijuna eura.
- Domaćini iz Komarne, naselja s pogledom na Pelješki most, rekli su nam da bi cjelokupna izgradnja mosta i pristupnih cesta trebala završiti do kraja srpnja 2022. godine, prepričava Jerak.
Na vidikovcu ponad Komarne zastaju putnici pa fotografiraju most, koji je posebno atraktivan u noćnim satima.
- Kinezi su vrijedni poput mrava, Pelješki most tri godine su slagali kao lego kockice, samo što je u ovom slučaju jedna kockica bila teška više od 200 tona. Još puno zanimljivosti su nam pričali žitelji Komarne dok smo se divili ovoj impresivnoj građevini koja je nadvisila Neretvanski kanal, razgovorljiv je Dujela.

Sukošan, Stankovci, Bibinje, Obrovac, Poluotok Zadar

Matica umirovljenika Hrvatske, najveća je umirovljenička organizacije u Republici Hrvatskoj u koju je uključeno 279.000 članova. Ukupno u njoj djeluje 370 udruga i preko 811 podružnica i klubova umirovljenika u svim općinama, gradovima, županijama.
- U županijskoj Matici umirovljenika djeluje 12 udruga. Najbrojniji su Sukošan, Stankovci, Bibinje, Obrovac, Poluotok Zadar i drugi, nabrojio je Dujela.
Matica umirovljenika utemeljena je kao dragovoljna, samostalna, interesna, socijalna, humanitarna i neprofitabilna zajednica i udruga umirovljenika poduzima i sasvim konkretne aktivnosti kako bi pomogla ljudima starije dobi.
- Matica umirovljenika raznim aktivnostima svojim članovima nastoji poboljšati kvalitetu života. Starije generacije su puno skromnije, neopterećeni smo, volimo se zabavljati i družiti, zaključio je Dujela.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Bravo! Ali u slikama mladi su ovi umirovlenici... A most je prva liga!

Monika