ZPA poziva na radionicu s plesačicom Petrom Valentić

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Edukativni program za plesače
Radionica je kombinacija modernih tehnika i suvremenog pleasa i sastoji se od dva dijela. Prvi dio sata bavi se zagrijavanjem tijela kroz razne vježbe snage i tehničke vježbe, a bazira se na vježbama modernih tehnika
Zadarski plesni ansambl
Petra Valentić je plesna umjetnica koja djeluje u Zagrebu

Zadarski plesni ansambl i ove sezone dovodi plesne umjetnike raznih profila iz cijele Hrvatske s namjerom da se plesna scena u Zadru što više decentralizira i profesionalizira u svim segmentima: izvođačkim, produkcijskim i edukacijskim. Prva radionica ovogodišnjeg Edukativnog programa Zadarskog plesnog ansambla održat će se 9. i 10. travnja sa iskusnom hrvatskom plesnom umjetnicom Petrom Valentić koja večer prije gostuje kao izvođač u predstavi Parte Parte u Kazalištu lutaka Zadar. Radionica je otvorena za sve plesače s iskustvom, ali i početnike, a održat će se u dvorani Zadarskog plesnog ansambla na adresi Ulica kralja Držislava 10, u subotu 9. travnja od 13:00 do 15:30, a u nedjelju, 10. travnja od 10:00 do 12:30 sati.

Radionica je kombinacija modernih tehnika i suvremenog pleasa i sastoji se od dva dijela. Prvi dio sata bavi se zagrijavanjem tijela kroz razne vježbe snage i tehničke vježbe, a bazira se na vježbama modernih tehnika kao što su Limon i Cunningham. Radi se na pravilnoj postavi i držanju tijela, izrađivanju dugih linija ekstremiteta, razvijanju drugačijeg načina razmišljanja kroz niz kompleksnih tehničkih vježbi. Istovremeno se radi na lakoći kretanja i snalaženja u prostoru. Prvi dio sata je statičniji od drugog dijela, naglasak je na tehničkim vježbama kroz različite dinamike i prostorne razine. Drugi dio sata se bavi prostornim sekvencama. Svo znanje usvojeno u prvom dijelu sata kombinira se kroz niz različitih vježbi u prostoru. Naglasak je na plesnom materijalu utemeljenom na tehnički zahtjevnim komponentama.

Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti i sve informacije dobiti preko emaila zadarskiplesniansambl@gmail.com

Petra Valentić je plesna umjetnica koja djeluje u Zagrebu. Nakon završene Škole suvremenog plesa Ane Maletić 2005. godine upisuje plesnu akademiju Rotterdam Dance Academy CODARTS koju završava 2009. godine. U Nizozemskoj je radila s poznatim koreografima i pedagozima: Anouk van Dijk, Jack Gallagher, Krisztina de Chatel i dječjem ansamblu Meekres uitgesproken dans. Kao koreografkinja i plesačica predstavila se u predstavi Zabawne Zabawki do Zabawy na 26. Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu i predstavom “Sirena” naredne godine. Surađuje sa koreografom Massimilano Volpini u predstavi "My name is nobody" za Muzički Biennale u Hrvatskoj. Od 2012. godine postaje članicom Zagrebačkog plesnog ansambla. Od recentnih predstava sa Zagrebačkim plesnim ansamblom izdvaja suradnju s koreografom Davidom Hernandezom na predstavi ”The Devil’s Garden” i ”Other”, s koreografom Matijom Ferlinom na predstavi ”Staging a play: TARTUFFE” te s redateljicom Natalijom Manojlović na dječjoj predstavi ”ESC ROOM. Početkom 2013. godine ostvaruje suradnju sa Makedonskim koreografom Igorom Kirovom na predstavi ”He he helium”, koja je i prva predstava kolektiva ”Balcan Dance” koji djeluje na području Balkana sa idejom spajanja raznih umjetnik i plesača iz regije. Godine 2014. nominirana je za nagradu hrvatskog glumišta za predstavu “Anything“ španjolskog koreografa Daniela Abreua. Od 2017. postaje predsjednicom Udruge profesionalnih plesnih umjetnika ”PULS” čiji je dugogodišnji član. Kao predsjednica udruge usko je povezana sa svojim upravnim odborom te je njihova misija definiranje potreba članova, planiranje projekata koji praktično pomažu pri realizaciji umjetničkih radova pridruženih članova na financijskoj, produkcijskoj i distribucijskoj razini te širenju vidljivosti i odgoja publike. Od 2020. godine preuzima funkciju voditeljice plesnog programa u Zagrebačkom plesnom centru, a 2022. Zajedno sa Petrom Glad Mažar preuzima funkciju umjetničkog vodstva i produkcije Zagrebačkog plesnog ansambla.

Pokrovitelj Edukativnog programa je Grad Zadar, a rad Zadarskog plesnog ansambla podržan je sredstvima Zaklade Kultura nova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno