Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Završetak radova do 20. svibnja

Autor: Dragana Glavočić

04.05.2009. 22:00
Završetak radova do 20. svibnja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Stručna suradnica za informiranje i protokol Grada Zadra Ivana Dadić pojašnjava da su se radovi usporeno odvijali, jer je zbog postavljanja raznih instalacija bilo potrebno napraviti prokop ceste. Radove je dodatno usporila kiša koja je u više navrata odgađala asfaltiranje


Situacija u Ulici 159. brigade izazvala je negodovanje mnogih građana s obzirom da se radovima na izgradnji nove prometnice, započetim početkom godine, dugo nije nazirao kraj. Riječ je o ulici koja vodi od križanja Ulice Franka Lisice i Biogradske ceste do brze ceste Zadar 2 – Gaženica.
“Postoji li datum kada bi ta ulica trebala biti u funkciji.
Naime, posljednjih mjesec dana se praktički ništa ne radi – radnici šetkaju, strojevi miruju…
O toj ulici u ova teška vremena ovisi boljitak preko 30 tvrtki i njihovih oko 500 zaposlenih.
Ujedno Vas obavještavam da se organiziramo i da ćemo pred izbore sigurno biti spremni organizirati i prosvjede, možda i blokade tako da skrenemo pozornost na naše probleme…
Isto tako strašna je diskriminacija po kojoj se izišlo u susret gigantu Baumaxu i njima se spomenuta ulica uredila do njihova ulaza… Kako?, zašto? – upitat ćemo se mi “obični” smrtnici koji plaćamo poreze i doprinose…
Da se razumijemo, meni je drago što je barem nekom omogućen donekle pristojan pristup, ali što je s drugima?” pitanje je koje je krajem travnja na web portalu grada Zadar postavio jedan građanin.
Ipak, nakon mjesec dana “nerada”, radovi su nastavljeni krajem travnja, a prema riječima građana, radilo se čak i po kiši.
U razgovoru s Ivanom Dadić, stručnom suradnicom za informiranje i protokol Grada Zadra, doznajemo da će radovi biti završeni do 20. svibnja ove godine.
– Grad Zadar riješio je imovinskopravne odnose s vlasnicima zemljišta kuda je prolazi cesta u duljini od 900 metara. Završetkom radova na spomenutu cestu bit će spojeni trgovinski centri i autosaloni koji se nalaze duž Jadranske ceste, kazala je Dadić, dodavši da su se radovi usporeno odvijali jer je bilo potrebno napraviti prekop ceste zbog raznih instalacija.
Radove je dodatno usporila kiša koja je u više navrata odgađala asfaltiranje.