Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Počinju županijska natjecanja

Autor: Joško Gatara

04.06.2010. 22:00
Počinju županijska natjecanja


Ovaj vikend nastupa preko 150 natjecatelja i natjecateljki iz 12 ribolovnih društava, u šest disciplina u lovu štapom s obale i lovu štapom iz broda
Prošlog su vikenda završena sva klupska prvenstva ribolovnih klubova i društava u Zadarskoj županiji. Predaha nema niti malo, jer već u subotu, 5. lipnja, startaju seniori i mlađi seniori U-21 u lovu štapom iz brodice te seniorke u lovu štapom s obale. I seniori i mlađi seniori te seniorke natjecat će se na otoku Pagu, gdje je domaćin paška Orada. Seniori i mlađi seniori će svoj ulov potražiti u paškoj vali, dok će seniorke svoje predveze hitnuti s rta Sv. Nikole. Natjecanje traje pet sati i ono je ujedno i izlučno za plasman na međužupanijsko prvenstvo. U kategoriji U-21, mlađih seniora nastupa 18 natjecatelja iz Zadarskog Zubaca, Sipe iz Benkovca, Podlanice iz Biograda, Vrsi, Biškupljače iz Vira i paške Orade.
Najbrojniji će biti seniori u lovu štapom iz broda. Gotovo preko 40 ribolovaca, među kojima su i državni reprezentativci David Bajlo, Marko Sikirić, Ivan Galzina i Dubravko Pejdo, ispunit će pašku valu, a hoće li za sve biti i ribe, pokazat će kraj natjecanja, kada će na vaganje donijeti ulov. Velika konkurencija je za mali broj mjesta na međužupanijskom, a trebat će mnogo strpljenja i vještine za izboriti daljnje natjecanje. Ipak, ovoliki broj garantira da će biti žestokog nadmetanja, a poslije toga će uslijediti i zanimljive priče. Seniore su prijavili Zubatac i Donat iz Zadra, Podlanica iz Biograda, Vrsi, Sipa Benkovac, Iglica Karin, Račine iz Ždrelca, Uligna iz Kukljice, Šarun Ždrelac, a možda se pojave još i natjecatelji iz Božave i Premude.
Seniorki je najmanje. Prijave su poslale članice Zubaca, Donata, Sipe (Benkovac), Podlanice (Biograd), Uligne (Kukljica) i Premude. Među seniorkama nastupaju i svjetske prvakinje, zlatne hrvatske reprezentativke Ardena Bajlo i Nada Miletić iz Zubaca. Ovdje je konkurencija dosta jaka i vjerojatno će grami odlučivati o pobjednicima.
U nedjelju ćemo moći pratiti brojno natjecanje onih najmlađih. Naime, domaćin natjecanja ŠRK Donat, pripremio je sve uvjete da brojni juniori U-16, a bit će ih preko 60-ak, okupiraju zadarsku rivu, Obalu kralja Petra Krešimira IV., gdje će od 8 sati započeti zanimljivo nadmetanje najboljih juniora Zadarske županije. Nastupaju i državni reprezentativci u toj kategoriji Adrian Alaburić iz paške Orade te Estera Bajlo iz Zubaca.
Kao i uvijek, najmlađi su najbrojniji a dolaze iz Zubaca, Donata, Podlanice, Orade, Škrpine (Banj), Sipe, Vrsi, Račine (Ždrelac), Iglice (Karin), Biškupljče (Vir), Šaruna (Ždrelca). Bit će to zanimljiva slika gdje će nastupiti uzrasti od 8 do 16 godina.