Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U zadarsku bolnicu primljen mladić iz Srbije, postoji sumnja u ospice

05.06.2018. 16:10
U zadarsku bolnicu primljen mladić iz Srbije, postoji sumnja u ospice


U zadarskoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, hospitalitziran je mladić za kojeg se prema simptomima zbog kojih se liječnicima  obratio za pomoć posumnjalo kako postoji mogućnost da je zaražen ospicama.
– Možemo potvrditi da je na Odjel za infektologiju Opće bolnice Zadar  primljen pacijent sa simptomima infektivne bolesti. Gospodin je trenutačno u obradi, a među ostalim uzeti su i materijali za dokazivanje moguće infekcije virusom ospica. U svrhu predostrožnosti poduzete su sve  mjere izolacije koje se inače primjenjuju u takvim slučajevima, kazao je  dr. Edi Karuc, zamjenika ravatelja zadarske bolnice.
Neslužbeno doznajemo kako je riječ o 19-godišnjem mladiću koji je  na zadarsko područje došao prije nekoliko dana iz Srbije. Slučaj zaraze  virusom ospica zabilježen je i u Dubrovniku, najprije prije tjedan dana  kad je bila riječ o muškarcu iz Stona, a prije dva dana virusom su zaraženi jedan muškarac i jedna žena, za koje tamošnji mediji javljaju da  su zaposlenici u dubrovačkoj bolnici.